Полезно

На тази страница ще се опитаме да ви запознаем с някои основни и важни понятия за автомобилните гуми, както и полезна информация.

Всичко за заваряването

Няма индустриален бранш, в който да не се използват заваръчните технологии. От голяма важност е познаването на материалите и поведението им при заваряване, заваръчните процеси и техниката за тяхното реализиране. Аметист EООД ви предлага информацията, която ви е нужна да направите най-добрия избор.

Speed_tire_index

Таблица на скоростните индекси на автомобилните гуми

Load_tire_index

Таблица на товарните индекси на автомобилните гуми

Правила-при-закупуване-на-автогумиНяколко прости правила с които трябва да се съобразявате при избора на автомобилни гуми за своя автомобил

economical-driving

Десет съвета за икономично шофиране

Защо да сложим зимни гуми?

Зимни гуми? - "В моя регион почти никога не вали сняг", "Аз карам само на къси разстояния, предимно в града." Ясно е, че си задавате въпроса в този момент, дали инвестицията на няколкостотин лева за комплект зимни гуми си заслужава.

Често задавани въпроси за зимните гуми защо, как и къде?

 

adac-tests-winter-tyres-2013

Тестове на автомобилни гуми през годините

 

 

 

 

kakvo-e-tova-graiferКакво е това грайфер /graifer/

- това е популярното название в България на една част от автомобилната гума която осигурява контакта на гумата с пътната настилка.

По-известното име на грайфера/graifer/ е протектор което идва от английската дума protect- защита. Протектора/graifer/ служи да предпази гумата от наранявания и да осигури най-доброто сцепление с пътната настилка.

Различават се няколко вида протектори /graifer/ според тяхното предназначение и рисунък на шарката:

Високо проходими- шарката на грайфера е едра на големи блокчета и широки канали които осигуряват висока проходимост обикновенно се наричат грайферни.
Универсални шарката на протектора /graifer/ подфодяща както за движение по пресечена местност така и за движение по асфалтови пътища.
гладки протектори почти без грайфер наричани още сликови предназначени за движение само по асфалтови пътища и писти, използват се предимно за автомобилни състезания.
В северните страни се използват гуми в чиито грайфери се набиват шипове с което се осигурява по-голямо сцепление на гумата на сняг и лед

Няколко полезни съвета за съхраняване на автомобилните гуми, така, че да можете да ги използвате отново следващия сезон

Настъпва сезона за смяна на гумите, затова ви предлагаме 4 бързи съвета как да съхните своите гуми до следващия сезон .....

winter-driving-tips-gumi

Подготовка на автомобилите, гумите и не на последно място шофьорите за зимата

tire-safe-test

Лято, море, дълги пътувания и много емоции.

 Прегледайте своите гуми, само за няколко минути преди да се впуснете във вълнуващи летни приключения.