Гуми Aeolus

Историята на един успешен производител на автомобилни гуми.
С повече от 50 години опит в производството на автомобилни гуми, фирмата AEOLUS Tyre Co. Ltd. е една от 23-те най-големи производителки на автомобилни гуми в света. Основана през 1965 като Henan Tyre, компанията е специализирана в производството и търговията със гуми за товарни автомобили и специализирана индустриална земекопна техника. През 2012 година е произведена първата гума за леки автомобили от серията ACE. 3 години покъсно е прествавена и гумата от второ поколение от същата серия, която вече притежава тестов сертификат за качество TÜV SÜD.

Седалището и завода за производство на гуми са разположени в Jiaozuo, град с около 3.5 милиона жители в Китайската провинция Henan. Производствените съоръжения на компанията са разположение на площ  625,000m² с повече от 9000 служители и работници.

AEOLUS Tyres изцяло дъщерно дружество на China National Chemical Corporation, също позната като ChemChina. Компанията е производител на няколко марки Китайсти автомоиби и е основен доставчик на техно индустрията. От 2003 година акциите на компанията се търгувата на Шанхайската борса.