Гуми APOLLO

гуми apollo

Apollo tyres Ltd, със седалище в Gurgaon, Индия, се занимава с производство и продажба на автомобилни гуми от самото начало на създаването на компанията през 1972 година. През годините компанията се е развила и стабилизирала значително като вече е познат бранд по целия свят.
     Компанията има производствени мощности в Азия, Европа и Африка, като притежава 9 модерни завода за произвоство на гуми и реализира износ в повече от 118 страни по света. Този износ се осъществява главно, чрез основните марки на фирмата - Аполо, Dunlop (марка с права за 32 африкански страни) и Vredestein. Apollo предлага обширно портфолио от продукти разпределени в следните направления - гуми за леки автомобили, гуми за лекотоварни микробуси и пикапи, гуми за камиони, гуми за автобуси, гуми за джипове  и велосипедни гуми, каучуков материал за регенериране на автомобилни гуми, както и производство на регенерирани гуми.
     В края на финансовата година на 31 март, 2012 г., Apollo tyres Ltd приключи годината с оборот от 2.5 млрд. долара, осигурен от 16000 служители в различни държави по света.