Conti IceContact

Новата зимна гума Conti IceContact стяга своята хватка на пътя:
Световна новина за 2010г в света на гумите с шипове, тя осигурява увеличена безопасност на хлъзгавите пътища в северните страни на Европа.

Ключови предимства:

  • Скъсен спирачен път и максимално сцепление на лед
  • Подобрено управление при всякакви пътни условия
  • Върхови зимни характеристики по време на цялата експлоатация на гумата

Превъзходни спирачни възможности на сняг и лед

"Много добра гума с шипове, комбинира отличното сцепление на лед и сняг с много доброто поведение на мокри и сухи настилки. Гумата се държи стабилно и предсказуемо върху хлъзгави повърхности и осигурява прецизен контрол при извършването на маневри. ..."

Горното твърдение е цитат от списание Motors за резултатите от зимните тестове през 2012г. в които гумата Conti IceContact е била победител. Гумата Conti IceContact оборудвана с шиповете Brilliant Plus благодарение на уникалната технология за тяхното монтиране може да издържи пет пъти по-дълго в сравнение с обикновенните шипове без да паднат - така че добрите резултати на гумата се дължат отчасти и на добрите шипове.

С шиповите гуми можете да получите най-добрата безопасност при зимни условия

Със своя асиметричен 3D протекторен дизайн, стабилизиращи напречни канали и остър ръб на рамото с агресивен дизаън, новата Conti lceContact осигурява оптимално управление на всички пътни настилки. Новата каучукова технология на Континентал със синтетичен омекотител, предлага перфектен баланс между еластичен каучук и твърдост на протекторните блокчета на гумата. Това гарантира максималните характеристики на гумата през цялата и експлоатация.

Намален спирачен път и оптимално сцепление на лед.

Дизайна на новия шип Brilliant Plus осигурява по-голяма контактна площ в сравнение със стария модел шипове благодарение на своята форма и отчасти на новата технология. В сравнение със стандартните шипове се осигурява оптимално предаване на силите между шипа и леда, което предлага значително по-голяма безопасност и комфорт при шофирането. В допълнение в протекторната площ около всеки шип има допълнителни оптимизирани канали, които пречат на откъсналите се ледени късчета да застават между гумата и пътната настилка. При отстраняването на леда от протектора, се осигурява максимално сцепление и оттам намален спирачен път.

Специална каучукова смес от която зависи всичко

Благодарение на своята иновативна Северна каучукова смес, зимната гума Conti IceContact предлага много добро сцепление. Специалното смесване на каучука със синтетични пластификатори намалява износването на протектора, и осигурява характеристиките на гума зима след зима до нейното физическо износване. Резултата от всичко това е гарантирана безопасност на всякакви пътни настилки.

Гуми за леки коли

скоростен клас: T
Диаметър на джантата: 13 "- 18"
Ширина на протектора: 155-245
Профил: 40 - 80

Гуми за 4х4 и SUV автомобили

Скоростен индекс: T
Диаметър на джантат: 15 "- 20"
Ширина на протектора: 215-285
Профил: 40 - 75

 


В тази категория няма продукти.