165/65R15 81T Conti.eContact0

Ширина на гумата: 165
Височина на гумата: 65
Диаметър на джантата: 15
Товарен индекс: 81
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Continental
Срок за доставка: Неизвестен

Гуми Conti.eContact   

Предназначени за новите съвременни електромобили.

      Континентал като производител на гуми започва да произвежда специална гама гуми Conti.eContact предназначени за електрическите автомобили. С тези специфични размери и модели гуми Континентал се опитва да се включи в производството на автомобилни гуми за електромобили които според предвижданията до 2020г ще бъдат около 2,8 млн. регистрирани в световен мащаб. Новите гуми Conti.eContact са пионери в произвоството на пневматични гуми за този разрастващ се пазар.

      Разработена в сътрудничество с водещите производители на автомобили в Европа, Conti.eContact въвежда нови размери на гумите с по-голям външен диаметър, като195/55R20 вместо на традиционния 205/55R16. Тази концепция води до значително намаляване на съпротивлението при търкаляне. По-гъвкавата страничната стена на гумата спомага като резултат за по-малката загуба на енергия, когато се накланя в завой или отскача от неравностите по пътя.

 

Инженерите на гумите Континентал е трябвало да подходят по абсолютно нов начин при създаването на Conti.eContact, като в същото време е трябвало да се гарантира, че гумата ще се представя отлично при спиране на мокра настилка. Гумата се отличава с широки надлъжни канали, оптимизирана дълбочината на протектора, плосък контур на профила и гладко рамо и в крайна сметка се е получил един изключителен дизайн на  една изключително ефикасна и с дълъг пробег гума предназначена за пазара на електрически автомобили.

      Уникален дизайн на надписите по страничната стена също така характеризират еднозначно гумата. Логото "BLUECO" е насочена към означаването на серия от гуми разработени с иновативни технологии, специално разработени за нуждите на електрическите превозни средства.

      Гумите Conti.eContact първоначално ще бъдат предназначени за пазара на автомобилни гуми във Великобритания, където вече са подготвени инфраструктурата и станциите за зареждане на електрически превозни средства. Това както и стимулите осигурявани от правителството се очаква да подпомогне по-лесното възприемане на електрическите автомобили и до отдалечаване от традиционните автомоили с бензинови и дизелови двигатели. Conti.eContact ще бъдат налични в размери 125/80R13 и 145/40R13 още от 2012г.