Continental ProContact

Всесезонна гума на Континентал, предназначена за леки автомобили, салони и ванове.

Феноменалните спирачни възможности и целогодишно използване комбинирано със отлична икономия на гориво, намалените емисии на CO2 превръщат тази гума в точния избор.

Ключови характеристики и предимства:

  • Предлага безопасно и контролирано шофиране. Всесезонен протекторен дизайн на гумата.
  • Подобрена икономия на гориво. Използването на технологията EcoPlus, намалява съпротивлението при търкаляне, чрез използването на Tg-F полимери, осигурява подобрена горивна ефективност и намалени въглеродни емисии.
  • Отлично спиране на мокри настилки и дълъг експлоатационен пробег. Технологията EcoPlus комбинирана с използването на компонента +Silane осигуряват оптимален баланс за изключително сцепление на мокро и удъжен живот на протектора.

EcoPlus технологията се състои от два основни компонента:

Tg-F полимери: Температурно активирани функционални полимери, които подобряват свързването на различните компоненти в каучуковата смес. Това от своя страна намалява износването на протектора и подобрява горивната ефективност на автомобила.

+Silane: Увеличеното съдържание на силициеви добавки подобрява сцеплението на хлъзгави повърхности, което от своя страна води до намаляване на спирачния път.

Всесезонна гума разработена за да намали вашите разходи за гуми плюс допълнително .....

Когато иженерите и химиците на Континентал са си поставили за цел създаването на гумата ProContact със EcoPlus Technology те са се фокусирали главно върху намаляването на разхода на гориво и удължаване на експлоатационния живот на гумата. В резултат на което са създали гума която ви спестява гориво за изминаването на допълнително 4 800км в сравнение с гумите на водещи конкурентни производители 1.

Всесезони гуми проектирани да помагат за спасяването на планетата плюс нещо повече...

Всеки спестен литър гориво не само намалява вашите разходи, но също така помага да се намали зависимостта ни от петрола. В допълнение на намалените разходи, всеки литър гориво намалява с до 20 килограма токсичните емисии на CO2 изпускани в атмосферата на Земята, което прави гумата ProContact с технологията EcoPlus разумния избор за купувача на гуми.

Всесезонните гуми са проектирани да издържат по-дълго плюс допълнително...

Висококачествени характеристики проектирани да подобрят удоволствието от шофирането, които не се единственото преимущество на тези гуми. Гумата ProContact с технология EcoPlus осигурява най-дългата гаранция за пробег в сегмента с водещите 120000 километра ограничена гаранция на износване на протектора, и осигурява 23% по-дълго износване в сравнение с Goodyear Assurance® FuelMax® 2.

Всесезонна гума проекторана да осигура отлично спиране на мокро плюс нещо повече...

Аварийното спиране на мокри, хлъзгави пътища може да се окаже едно страшно преживяване. Гумите са единствения контакт със пътната настилка по време на такива неблагоприятни пътни условия. В сравнение с водещ конкурент, гумата ProContact с технология EcoPlus има с до 1,5 метра по-къс спирачен път 3.

     1. 4 800км допълнително базирано на 4% намален разход на гориво със 120 000 км. ограничена гаранция на износването на протектора. Реалните икономии варират в зависимост от начина на шофиране, пътните условия и поддръжка на гумите. 27.4% по-ниско съпротивление на търкаляне базирано на независими тестове на гумата Continental ProContact с EcoPlus Technology в размер 215/60 R16 95T сравнена с Goodyear Assurance® Triple Tread P215/60 R16 94T. 4% намален разход на гориво изчислен на базата на съотношението между намаленото съпротивление при търкаляне е горивната ефективност  установено от fueleconomy.gov;
     2. Continental ProContact с технология EcoPlus гаранция на пробега в сравнение с гаранцията на пробега на Fuel Max® ;
     3. Резултат от независим тест на спиране проведен между 215/60 R16 95T Continental ProContact с технологията EcoPlus и P215/60R16 94T Michelin Energy Saver A/S


В тази категория няма продукти.