205/55R16 91V D320

Ширина на гумата: 205
Височина на гумата: 55
Диаметър на джантата: 16
Товарен индекс: 91
Скоростен индекс: V
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Dayton
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
74 dB
Защитен борд на джантата: Да
Срок за доставка: Неизвестен

Dayton D320

Гумите Dayton D320 са предназначеи за спортно туристически автомобили.

Гумите D320 са спортно туристически гуми ориентирани към икономичния сегмент потребители. Тези стилни гуми са ориентирани към шофьорите на семейни автомобили и комбита със висока профодимост и осигуряват отлични характеристики за своята цена.
   Целта на разработката не тези гуми Dayton D320 е била да осигури отлично управление на сухи настилки без да се намали комфорта, като същевременно се осигури възможно най-безопасно спиране на мокра настилка и да се навали риска от аквапланинг.
   Тези цели се постигат чрез изградения със съвременни технологии протектор на гумата D320. Непрекъснатото централно ребро на протектора осигурява линейната стабилност на гумата и усещане за това че автомобила здраво е стъпил на пътя, докато скосения дизайн с лещообразна форма на раменните блокчета, намаляват завихрянето на водата осигурявайки бързото и изхвърляне извън контакната повърхност.
    Характеристиките на мокри настилки са подобрени чрез използването използването на тези динамично извити форми на протекторните блокчета които намаляват съпротивлението на водата в предната част на блока. Водата бива бързо изхвърлена от централната част на протектора към рабената чрез използването на супер наклонен дизайн на каналите в рамото на гумата. 
    Спортния характер на тази гума се подчертава от широкия диапазон от размери в които се произвежда. Тя се произвежда от 2009г в 41 размера в сериите 40-60 за джанти с размери от 15" до 18".