Federal HIMALAYA ICEO

Нови зимни гуми за сезон 2016г.-2017г от Федерал произведени в Тайван

Новото допълнение в зимните гуми на Federal, HIMALAYA ICEO е симетрична зимна гума без посока на протектора, и без възможност за шипове която използва последните открития в производството на зимни гуми. Каучукова смес, конструкция и дизайн на протектора - всяки елемент е направен така че да осигури безопасност при шофиране и характеристики за тежки зимни усволия. Новото поколение каучукова смес съдъжаща силициев двуокис /силика/ благодарение на допълнителната добавка порест каучук осигурява превъзходно сцепление, поддържа еластичността на гумата при екстремно ниски температури и подобрена устойчивост на аквапланинг. Със своята нова каучукова смес зимната гума Himalaya  ICEO е изключително подходяща за непредвидимите северни зимни условия на Европа, Япония и Русия..

Ключови характеристики на гумата:

  • Зимна гума с подобрени характеристики за движение върху лед - пореста каучукова смес със съдържание на силика, и действащите като миниатюрни помпи протекторни блокчета имат свойството да абсорбират тънкия воден слой от заледената повърхност, премахвайки фактора за пързаляне и подобряват сцеплението.
  • Нов съвременен дизайн на протекторните ламели - изцяло 3D зиг-загообразни ламели подобряват твърдостта на протекторните блокчета и по този начин поддържат максимален контакт с пътя и намаляват промяната формата на протекторните канали като осигуряват подобрено оттичане на киша и вода.
  • Дизайна на централното ребро има редува дълги и къси блокчета с пресечени канали като подобряват сцеплението и намаляват шума на гумата, а S-образните ламели подобряват сцеплението при ускоряване.
  • Широки надлъжни и странични канали са проектирани така, че да изхвърлят ефективно водата и кишата при движение в снежни условия.
  • Раменните блокчета се характеризират с W-образни микро канали коиуто увеличават чувствителността на гумата при завиване и служат като дъплнение на декорацията на страничната стена на гумата.
  • В конструкцията на протектора се използват 9 различни форми на прототекторните блокчета което чувствително намалява шума на гумата.

В тази категория няма продукти.