гуми kleber

1911

      Създаване на завода на френската компания BF Goodrich в Colombes, а първата гума излиза от производствената линия на 8 декември 1911 година.
       Докато седи в една лодка в наводнен район на Париж, M Work - директор на компанията BF GOODRICH, открива земята върху която да бъде построена фабриката. Фирмата е официално създадена на 13 юли 1910 година. Гумите са разработени, чрез постоянни подобрения и нелесна фина донастройка. Целта на KLEBER винаги е била да произвежда по-добри и все по-добри гуми.
 
kleber

1935

     Гуми с бяла и черна страница през 1935 година.

     Първата известна със своята елегантност гума е монтирана на Шамбор и Версай. В рекламите тя се свързва с елегантна жена. Втората е за всякакъв терен гуми. В рекламите тя се свързва с Touareg. Това е първият път, когато кучето се появява в рекламите. Бялата страница на гумите се свързва с хрътка, а черната страница с вълкодав.
гумите kleber - 1945

1945

     Настаняване на Kleber в Avenue.

     В края на войната, компанията създава своя централен офис на Avenue Клебер в Париж. Името е променено на Colombes KLEBER. Тази промяна на името е съпроводена и от промяна на логото.
kleber през годините

1947
      Първата зимна гума за микробуси - "БЯЛА МЕЧКА".
       Новото е името и гравюрата на страничната стена на гумата - бяла мечка вървяща по лед към близките планини.  Тази гума е особенно харесвана от собствениците на мандри и след появата й на пазара предизвиква фурор, особено сред малките производители, които искат да оборудват всичките си автомобили с тази гума презназначена първоначално за сняг.

гуми kleber през 1951

1950
      Морис Херцог е на върха на света!

     През пролетта на 1950 г., във вестниците по целия свят се говори за този служител на KLEBER. На 3 юни, Морис Херцог, водещ френска експедиция до Хималаите, с колегата си Лашенал покоряват връх  Anapurna (8078 м.), където той вдига под френския флаг, вимпел на Клуб Алпин и вимпел на KLEBER-Colombes.
kleber-19511

1951

     Първите безкамерни гуми.

     KLEBER прави революция в света на гумите като произвежда първата гума с вграден вътрешен непропускащ въздуха слой. В сравнение с други производители Клебер са много напред в тази технология. Гума не спада когато се забие пирон в нея. Това беше демонстрирано пред медиите, по време на автомобилно изложение в присъствието на Президента на Република Рене Коти. Той е впечатлен от успеха при теста с пироните.
kleber-1968

1968

      Марката става KLEBER

      След промяна в името на компанията (която е била "Пневматика, производство на каучук KLEBER-Colombes") през 1962 г., марката се превръща просто в KLEBER.
гуми kleber 1971

1971

      Кучето BOXER става талисман на KLEBER

      Много от прилагателните, които често се използват за да се опишат качествата на кучето могат да се приложат и към гумите KLEBER: здрави, мускулести, гъвкави, мобилни, бързи, активни, чистокръвни, елегантни, послушни, лесни за употреба, послушни, надеждни и др.
 

1981

      Мишел Мутон е на второ място в Световния рали шампионат с AUDI и KLEBER.
      През 1981 г. Мишел Мутон, който управлява AUDI оборудвано с гуми KLEBER, спечели рали Сан Ремо. Тя е първата жена спечелила кръг от Световния рали шампионат. На следващата година Мишел участва, за да спечели три ралита - Световния рали шампионат, Португалия, Гърция и Бразилия, като заема второ място в крайното класиране.
kleber-1994

1994

      Първият производител, хомологиран за Renault Twingo.
      KLEBER винаги се е радвал на партньорството с големите производители на автомобили. KLEBER е първият производител на гуми,  хомологиран за първоначално вграждане на гуми на малкия градски автомобил на Renault.
kleber-2000

2000
       През 1999г. започва производството на серията DYNAXER (с посока на протектора) а през 2000г. и на гамата VIAXER.

гуми клебер 2002 година

2002

      Създаване на пътна помощ KLEBER.
       KLEBER стартира безплатна услуга за пътна помощ при повредени гуми, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, в цяла Европа. Имали ли сте спукани или повредени гуми? Просто се обадете на пътна помощ KLEBER и те ще дойдат на място при Вас, за да ремонтират Вашата гума на място или да ви изтеглят до най-близкия дилър на KLEBER, за да Ви я сменят с нова.
kleber-2003

2003

      Стартира PROTECTIS
      KLEBER стартира проекта PROTECTIS който дава възможност за съхраняване на налягането при спукване на гумата. Ако даден предмет проникне през протектора, гумата не губи налягане.
гуми клебер 2004 година

2004


       Стартира гамата Dynaxer HP2
       За да даде на потребителите още по-голяма безопасност на мокри пътища, KLEBER създава DYNAXER HP2 - гуми за дъжд. Нейниите основни предимства са: отлична спирачна и обработка, дори в дълбоки води и добро поведение на пътя в сухото.