225/50R16 92W MP 46 Hectorra 2

Ширина на гумата: 225
Височина на гумата: 50
Диаметър на джантата: 16
Товарен индекс: 92
Скоростен индекс: W
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Срок за доставка: Неизвестен

MP 46 Hectorra 2

     Гуми Матадор, продават се под търговското име MP 46 HECTORRA 2, второто поколение летни гуми с високоскоростен асиметричен протектор, предназначени за пътнически превозни средства от най-взискателния сегмент - ULTRA High Performance. Гумите бяха представени на пазара с пълна гама размери - през летния сезон на 2008г.

Приложение на UHP гумите MP 46 HECTORRA 2

     MP 46 HECTORRA 2 е предназначена за по-високия и луксозен клас превозни средства с ултра висока производителност за лятно приложение. Предписанието за работа на високо скоростни автомобили, е въз основа на отлични спирачни свойства и надеждна маневреност на мокри и сухи повърхности, както и високата и устойчивост към аквапланинг. Експлоатационната безопасност на тези високо-производителни автомобили е един от най-важните критерии за проектиране на гуми за този сегмент от пазара.
     Матадор въведе MP46 в следните размери 16, 17, 18, 19 и 20 ", в най-високо скоростните категории: V до 240 км/ч W до 270 км/ч и Y до 300 км/ч.
     Характеристики на MP 46 HECTORRA 2:
     В сравнение с предшественика си - MP45, асиметрична шарка на протектора на гумата, на базата на модерен дизайн, предлага по-добра маневреност и безопасност за високи скорости и водачи със спортен дух на сухи и мокри пътни настилки.
     Дизайн на протектора е изработен по един нетрадиционен начин - в усилие за намаляване на т. нар. ефект свирене. Асиметрична шарка на протектора разделя гумата, на вътрешни и външни зони, при което се има предвид, че всяка зона има своя специфична функция при високи скорости и при движение по мокра настилка. При монтаж на гумите, трябва да се обръща внимание  за правилната ориентация на гумата което се подпомага от "външния" знак на стената на гумата, посочващ външната страна на всяка от гумите.
      HECTORRA 2 следва последните тенденции в дизайна на гумите и в съответствие с всички нови продукти на Матадор е оборудвана с иновативни информационни елементи върху страницата на гумата, информира за остатъчния живот на гумата и позицията на гумата на автомобила.

Описание на протектора

Асиметрично разположение на блокчетата на протектор

1.Външна зона
= широки протекторни блокчета с тесни напречни канали които осигуряват стабилност на автомобила в завои, и по-специално при спортно шофиране. 
2.Вътрешна зона
 = кръстосани блокчета и широки напречни канали осигуряващи положителен ефект за скоростта и безопасността при шофиране на мокри повърхности  
3.Надлъжни канали - Широки надлъжни канали позволяващи бързо изчистване на водата от протектора = максимална защита от аквапланинг, отличен контрол на управлението и стабилна линия на движение. - Неравномерния наклон на страничните канали увеличава твърдостта на протектора и подобрява стабилността на гумата при различни ситуации 
4.Работна повърхнина на протектора с много ламели
- осигурява допълнително разделяне на протекторните блокчета и осигурява намаляване на шума и подобрен комфорт при пътуване.
5.Плътно надлъжно ребро на протектора
- Значително подобрява стабилността на протектора във външната зона увеличавайки безопасността при спортно шофиране.
6.Затворени раменни блокчета
- Затворените стабилни раменни блокчета подсилват рамото на гумата и оказват положително въздействие върху маневреността = отлична стабилност в завои, добри динамични показатели и отлично управление
- Предотвратява турбулентното завихряне на водата в надлъжните канали на протектора