165/70R14 81T MP 16 Stella 2

Ширина на гумата: 165
Височина на гумата: 70
Диаметър на джантата: 14
Товарен индекс: 81
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
70 dB
Срок за доставка: Неизвестен

Matador MP 16 Stella 2 

      Лятна автомобилна гума за автомобили от малкия и средния клас са асиметрична шарка на протектора и съвременен дизайн. В сравнение с предшественика си MP 15 значително са подобрени характеристиките в сферата на безопасността и комфорта.

     Пониженото ниво на шума влияе позитивно на комфорта, а с помощта на формите, смесите и конфигурацията е постигнат по-дълъг живот на гумата.

      Имайки впредвид различните свойства протектора е разделен на външна и вътрешна зона. Цялата външна зона осигурява максимален пренос на сили при ускоряване, спиране и промяна на посоката на движение. Поради тази причина външната зона е изградена от масивни блокчета с осигуряване на по голям контакт с пътя. Вътрешната зона е изградена от по-малки блокчета и широки канали, осигуряващи отвеждането на водата от средната зона и потоци начин подобрява контакта с пътя при мокри повърхности и по този начин спомага за безопасното пренасяне на теглителните и спирачни сили.

Елементи на протектора

Aсиметричен дизайн

1.Външна част на протектора
- По-широки протекторни блокчета с тесни кръстосани канали за подобряване на безопасността в завои и при рязка смяна на посоката и подобряване на спирачните способности
- Подсилени раменни блокчета за пълно предаване на аксиалните сили

2.Вътрешна секция на протектора 

- тесни протекторни блокчета в комбинация с по-широки напречни канали с положително въздействие върху производителността и безопасността при движение по мокри пътни настилки. 

3.Широки надлъжни канали

- осигуряват бързото премахване на водата от протектора и отлична стабилност
- позицията на трите надлъжни канала е оптимизирана за намаляване на риска от аквапланинг
- различни ъгли на външните периферни канали на страницата подобряват предаването на двигателните сили

4.Разделяне на външния сегмент на протектора

- Външното ребро на гумата е прекъсвано от тесни затворени канали, осигуряващи добро съпротивление при търкаляне като се запазва висока устойчивост и отлично предаване на двигателните сили

5.Система от ламели

- Прекъсване на получения воден филм при движене по влажни повърхности, като по този начин се подобрява безопасността по време на спиране и при промяна посоката на движение при неблагоприятни пътни условия.

6.Информация за безопасността

- Стоп индикатор информиращ водача за приближаването края на живота на гумата
- Индикатор на износването, З индикатора разположени на централното ребро на протектора показващи в цифри остатъчната дълбочина на протектора. По този начин се информира водача да съобрази начина си на каране съобразно състоянието на своите гуми.