175/70R13 82T MP 61 Adhessa Evo

Ширина на гумата: 175
Височина на гумата: 70
Диаметър на джантата: 13
Товарен индекс: 82
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Срок за доставка: Неизвестен
Matador MP 61 Adhessa Evo
1. ADHESSA - всесезонни гуми
Матадор е подготвила за своите клиенти напълно нов продукт - всесезонни гуми MP 61 ADHESSA подходящи за всички сезони. Тази гума може да се използва успешно през цялата година при всякакви метеорологични условия. Няма значение, дали шофирате в горещо лято, дъжд или сняг ADHESSA, винаги ще ви отведе безопасно до вашата крайна цел. Хармонията на протекторната конфигурация и големия брой ламели, са предпоставка за безопасно и комфортно шофиране при различни климатични условия. Друго предимство на ADHESSA е дългия експлоатационен живот без необходимост от поддръжка , което намалява разходите за подмяна на гумите.
 
2. Приложение на гумите ADHESSA
Гумите ADHESSA  са подходящи за водачи, които карат по различни видове пътища, главно в равнините или големите индустриални райони, където климатичните условия на шофиране се променят бързо и неочаквано. Те могат да бъдат използвани и при леки зимни условия. Те се произвеждат в широк асортимент от размери, вариращи от 13 "до 17" в скоростта категории "Т" до 190 км / ч, "H" до 210 км / ч и "V" до 240 км / ч.
 
3.За MP 61 ADHESSA е характерно:
-посока на протектора, чиято конфигурация и ламели спомагат за безопасно шофиране през лятото на суха и мокра пътна и през зимата на лед и сняг. Шофирането на сняг се подобрява от специалния състав на протектора с високо съдържание на силициев двуокис.
-Ново съединение, което подобрява значително средната продължителност на живота на МР 61 ADHESSA в сравнение с летните гуми. 
-друго предимство  - намаляване на разходите, осигуряват много добър пробег без поддръжка, спестяване на разходите за подмяна на гумите и съпътстващите я услуги.
 
4. Характеристика на протекторната шарка на ADHESSA
a. Конфигурация на раменните блокове
- Оптимална форма за отговаряща на условията за целогодишна експлоатация
- Висока твърдост по време на предаване на мощността по време на движение и високо сцепление на сухи пътища
- Достатъчна гъвкавост по време на предаване на мощността при нисък коефициент на триене, характерно за снежни и заледени пътища
b. Конфигурация на вътрешната част на протектора
- Тя гарантира високо сцепление на мокри пътища.
c. Надлъжни канали
- Те дават на протектора отлична чувствителност и точност на управлението.
- Тяхната конфигурация и обем гарантира оптимално поведение на мокра повърхност.
d. Широки напречни канали
- Те ефективно извеждат водата далеч от гумата и по този начин се намалява опасността от аквапланинг
- Те осигуряват по-добро сцепление на сняг и киша и по този начин, предоставят поведение подобно на специалните зимни гуми.
e. Плътни ламели
- По същия начин, както при шарката на протектора на зимните гуми се увеличават двигателните и спирачните свойства при зимни условия, особено върху ледената повърхност.
- Голям брой на допълнителни ръбове за контакт с пътя с което се увеличава сцеплението на мокра повърхност и дава възможност за по-добра безопасност и сигурност при завиване на превозното средство
- Те допринасят за подобряване на комфорта, намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите и намаляване на шума.