185/60R14 82T MP 52 Nordicca Basic

Ширина на гумата: 185
Височина на гумата: 60
Диаметър на джантата: 14
Товарен индекс: 82
Скоростен индекс: T
Камерна/Безкамерна: Безкамерна гума
RunOnFlat технология: Не
Сезонност на гумата:
Произведено от:Matador
Горивна ефективност:
Сцепление на мокро:
Шумност:
69 dB
Срок за доставка: Неизвестен

Matador MP 52 Nordicca Basic

      MP 52 NORDICCA BASIC е предназначена за автомобили от нисък и среден клас за използване през зимата. Тя ще осигури комфорт и безопасност при всякакви метеорологични условия през зимата, и е предназначена за използване в така наречените централно европейски и алпийските зимни условия, тъй като при дизайна на протектора са използвани всички елементи, които осигуряват много добро сцепление на сняг.

      Гумите се произвеждат в 13, 14 и 15 инчови размери в категорията на скоростни индекси  "T" до 190 km /h и "H" до 210 км / час.

 

Характеристики на протектора
       MP 52 е гума с с насочена шарка на протектора, и заедно с авангардни технологии, развити и приложени в производствотона МР серията осигуряват всички необходими характеристики на гумите. Особено внимание при проектирането на гумата е било обърнато на сцеплението на протектора при зимни условия, в сравнение с нейните MP 55 / MP 56 предшественици, шарката на протектора е е подобрена с оглед на високо ниво на безопасност при зимни условия, както и на мокър път.
       Протектора е със симетрично оформление, в комбинация с последно поколение 3D ламели осигурява перфектно сцепление и спирачни свойства на лед и сняг, както и изключително представяне на мокри и сухи повърхности. Протектора в съответствие с най-новите тенденции в дизайна на зимни гуми, с допълнителни елементи за повишаване на безопасността, като TWI (индикатор за износване на протектора), който информира водача за състоянието на износване на протектора.
       Както и с всички по-нови модели на Matador, MP 52 NORDICCA BASIC също включва иновативни информационни елементи върху страничната стена на гумата, като информация за живота и опция за посочване на определеното му място върху превозното средство.