P Zero Corsa System Asymmetric      
     Гуми със състезателен дух, разработени за супер спортни автомобили движещи се на пътя, предназначени за пистата.
     Най-новите и иновативни продукти на Pirelli от високоскоростната гама, са разработени за оригинално вграждане на безкомпромисени спортни автомобили.
     P Zero Corsa System съчетава симетрична гума с посока (за монтиране на предната ос) с асиметрична гума (монтиране на задната ос).
     Гумата с посока подобрява прецизността при завиване. Асиметричните гуми с надлъжни канала, намаляват риска от аквапланинг, докато широкото външно рамо със своите тесни канали подобрява поведение на пътя при завой.
     Разработена за рали автомобилите Pirelli P Zero Corsa е направено с "състезателен тип" състав на каучука. Той съчетава изключително прецизно управление, отлично спиране и добро представяне в мокро. Идеален за ползване по автомобилни пътища.
     Производители които са Хомологирали тези гуми:
Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Mercedes, Porsche
     Разработена съвместно с водещи производители на превозни средства във високо скоростния сегмент.
     За използване както на пътя, така и за пистата, P Zero Corsa System ™ концепцията съчетава гума с посока (за монтиране на предната ос) и асиметрични (за монтиране на задната ос или на всички оси) дизайн на протектора е подобрен не само не само като работни характеристики, но и визуално.
Характерни черти Предназначение Потребителски ползи
1 - P Zero™ Corsa System™ Direzionale: дизайн с посока и надлъжни канали Подобрено изхвърляне на водата и прецизно управление Безопасно пътуване на мокри настилки и висока странична стабилност
 
2 - P Zero™ Corsa System™ Asimmetrico: Асиметричен дизайн на протектора Широк и стабилен контакт с подобрена твърдост на протектора Възможност за екстремно шофиране при всички ситуации
  Съвременен протектор със състезателен дух Екстремни нива на сцепление, дори и при висока работна температура Максимални нива на задвижване и спиране
Специална структура на гумата Стабилна и твърда гума дори и при висока скорост Подобрена странична стабилност

В тази категория няма продукти.