Ханкок поставя нови рекорди в глобалните продажби на автомобилни

29 януари сряда, 2014

    Вчера 28 Януари 2014 - производителя на първокачествени автомобилни гуми Hankook Tire обяви финансовите си резултати за 2013 финансова година. Компанията регистрира рекордни продажби в световен мащаб от 7,060 трилиона корейски вони и оперативна печалба от 1,031 трилиона корейски вони за 2013 г., Hankook Tire продължава тенденцията да увеличава своите  финансови резултати на фона на световната икономическа криза, което се подчертава от оперативната печалба на компанията която е увеличена с 12,2% на годишна база.

     Продажбите на гуми с ултра - висока производителност ( UHP ) на Hankook Tire са се оказали  основната движеща сила на растежа за тази оперативна печалба . Натрупаните продажби в сегмента на гуми UHP представляват 26,5% от цялата световна търговия, като са показали стабилен растеж, за да завърши в края на годината с ръст от 3,4% на годишна база . Китай и Европа водят на всички пазари с натрупаните продажби на UHP гуми, като отчетоха 13,6% и 12,9% ръст на годишна база.

     Последните споразумения за вграждане на гуми Hankook Tire като оригинално оборудване ( OE ) е също един важен фактор за този изключителен финансов ръст. След като  Hankook Tyres формираха "голямата германска тройка " чрез добавяне на Mercedes - Benz , към портфолиото си от клиентите на качествени гуми за оргинално вграждане /OE/ което вече включва автомобили от групата Audi / Volkswagen и BMW, и след като вече са доставчици на гуми за оригинално вграждане за най-продаваните модели на най-добрите японски автомобилни марки, то Hankook Tire демонстрира недвусмисло, своето желание да стане доставчик на автомобилни гуми на повечето популярни световни производители на автомобили в премиум сегмента.

     Този устойчив растеж на Hankook Tire се дължи не на последно място, и на предвидливо направените капиталови разходи в производствени мощности и развойна дейност. Фирмата постоянно разширява своите глобални производствени мощности в стратегически локации с тържествени откривания нови заводи в Индонезия и Чунцин (Китай ) през 2013 г., а наскоро обяви плановете си за нова фабрика за производство на автомобилни гуми и в САЩ. Също така, най- много инвестиции бяха направени за изминалия периода в изграждането но нов център за развойна дейност както и център за тестове в Корея, което подсилва стремежа на компанията да увеличи още повече своята технологична мощ, която в момента е без конкуренция .

     "Въз основа на нашата предвидливост по отношение на бъдещето, и чрез правилни инвестиции Hankook Tire е ориентирана към бъдещето и развойните дейности в голяма степен допринесоха за консолидирането и напредък на компанията като я в превръща в световен лидер сред производителите на гуми от най-високо ниво, " каза г-н Seung - Hwa Suh, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Hankook Tire. Също така добавя : "С мощната помощ на доказани технологични постижения , Hankook Tire допълнително ще ускори растежа на своя бизнес и следователно да стане силна, с отлична репутатция компания която да допринесе за развитието на автомобилните гуми през 2014 година."

По материали на Hankooktire-press

Публикувано от: Даниел Йорданов