Континентал победител на първите тестове за летни гуми за 2014г.

05 март сряда, 2014

Continental спечели първите летни тестове за годината

ContiSportContact_5-winer-in_first_summer_tire_test_2014gContiSportContact 5 спечели безапелационно теста за спортни гуми на AutoBild и е на първо място в първия за годината тест на летни гуми

     Водещият производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental отнесе конкуренцията при всички тестове за летни гуми, проведени от началото на 2014г. до началото на месец март. ContiSport Contact 5 спечели първия тест на годината, проведен от германското списание ACE Lenkrad, австрийския автомобилен клуб ARBÖ и германската агенция за технически изследвания GTÜ. В същото време ContiSportContact 5 спечели два престижни теста на AutiBild за летни гуми за спортни и обикновени автомобили.

    В първия летен тест за годината, проведен от трите организации, ContiSportContact 5 с размер 225/45 R 17 получи най-добри оценки за спиране на мокри и сухи настилки и беше отличена за управление. Спортната гума на Continental спечели 143 от 190 възможни точки в 12 дисциплини на мокри и сухи пътища. По време на тестовете бяха разкрити съществени разлики по отношение на безопасността между класираната на първо място ContiSportContact 5 и класираната на последно място гума от Азия – по време на спиране
при 100 км/ч на суха настилка разликата в спирачния път достигна пет метра, колкото е
дължината на един автомобил. Общо 11 продукта от американски, европейски и азиатски
производители бяха тествани в размер 225/45 R 17 с тестови автомобили VW Golf GTI и
Seat Leon FR. 
    В същото време, автомобилното списание AutoBild sportscars проведе тест с 19-инчови спортни летни гуми. ContiSportContact 5 P взе първото място от шест модела в състезания за време, сцепление при мокри настилки и спирачен път. На основа на 12 тестови категории, редакторския екип на списанието отчете: “Една безупречна гума от висок клас. Много убедителни показатели при управление във всички климатични условия. Прецизен отговор на волана, добри аквапланинг характеристики и къс спирачен път на суха настилка.”
    Спортната гума на Continental спечели със своя изключителен баланс и много безопасност в резерв - това бе единствената гума, която получи оценка 1 или 2 във всички категории. В теста бяха използвани гуми от американски, европейски и азиатски производители с тестови автомобил Ford Mustang Boss 302 Laguna Seca с 405 конски сили оборудван с 255/40 R 19 гуми на предния мост и 285/35 R 19 гуми на задния.
Същия резултат бе постигнат и при теста на AutoBild за летни гуми в размер 225/50R17. При теста бяха тествани спирачния път при 50 модела летни гуми на мокри и сухи настилки като само 15 от тях може да се класират във втория кръг на състезанието. С краткия си спирачен път от 35.4 на сухи и 47.5 метра на мокри пътища, експертите определиха ContiSportContact 5 като “образцова”. Тестовият автомобил бе BMW серия 3.

По материали на пресцентъра на Континентал

Публикувано от: Даниел Йорданов