Лятната гума Hankook Ventus S1 evo² за оргинално вграждане BMW 4

28 юли понеделник, 2014

Hankook_Original_equipment_for BMW_4_SeriesОще едно признание за качествата на Hankook Ventus S1 EVO Hankook еvo²

Hankook Tire е избрана като доставчик на гуми за оригинално вграждане на новото BMW 4 - Series. Новото, стилно и спортно купе на производителя от Мюнхен - ще излиза от завода  оборудвано с най-висок клас лятна гума на Ханкок Ventus S1 EVO еvo²  с размер 225/50R17 W.
Наскоро стартира в производство купето от  4 та серия на BMW което е шестият модел от автомобилите на BMW Group който ще бъде оборудван с гуми Hankook, предшествано от MINI,  BMW 1, 3 и 5 - Серия , както и SUV автомобила X5. Това бележи още един важен етап в глобалната експанзия на Hankook в сегмента на най-добрите автомобили. "Ние сме доволни, че непрекъснато се засилва нашето сътрудничество с BMW Group " , казва Ho- Youl Pae, член на Управителния съвет и главен оперативен директор на Hankook Tire Europe. "Снабдяването с гуми на новия модел на BMW 4 - Series Coupé e още един, важен момент за нас, тъй като това е първият път, когато се доставят гуми на BMW Group , които не само са разработени в Европа, но също така ще се доставят директно от нашата европейска фабрика."
Гумата на Hankook от най-висок клас Ventus S1 EVO ² не е чужда за автомобило-производителя. Той вече е убеден, от отличното представяне на гумите като оригинално оборудване във наскоро стартиралите BMW 3-та и 5-та серия . Дори и при критични условия гумата се отличава със своята успешна комбинация от динамика и комфорт, както и доброто сцепление на мокра повърхност и отличните показатели на съпротивлението при търкаляне. "По време на предварителните интензивни изпитания нашия Ventus S1 EVO² още веднъж даде впечатляващо доказателство за високото си ниво на комфорт и ярко изразени динамични характеристики на шофиране", казва Клаус Краузе, директор на Центъра за европейска технологична централа (ETC) на Hankook Tire, в Европа в която се разработва гумата за BMW  Group." С новата Ventus S1 Evo² ние прилагаме последователно нашата философия за развитие - Kontrol Technology * за съвременна модерна гума с висока производителност, която оптимално отговаря на изискванията на нашите клиенти по отношение на динамика на пътя , безопасността и опазването на околната среда."
В момента около 50 инженери и техници разработват поръчкови решения на гуми за европейски автомобилни производители в Европейския технически център на Hankook в Хановер, Германия във който са разработени и тествани и гумите доставяне за  BMW Group. Производството се извършва в европейски завод Hankook в Racalmas , Унгария. Производствената база от най -съвременните и модерни бази на фирмата и е специализирана в производството на гуми на леки автомобили за европейския пазар и се нарежда сред най-модерните производствени съоръжения в света.
* Control Technology
Идва от английските термини kinetic (за движение ) и control ( за контрол ), Hankook Tire
 Kontrol Technology влияе върху възможно най-доброто контролиране на взаимодействието между водача, превозното средство и пътя посредством гумите по време на пътуването. Kontrol Technology е разработена с цел да осигури водача на превозното средство с всички известни досега ползи от най-новите технологии на Hankook Tire по отношение на безопасността, характеристиките на шофиране, комфорта и екологичната съвместимост.
За повече подробности по отношение на характеристиките на Hankook Ventus S1 EVO еvo²  кликнете на линка.

По материали на прес центъра на Ханкок

Публикувано от: Даниел Йорданов