Auto Zeitung Allrad оцени SUV гумите за сезон 2014

28 юли понеделник, 2014

Немското автомобилно списание Auto Zeitung Allrad SUV гумата на Continental като най-добра в офф роуд теста си

Резултата от проведените тестове на списанието е публикувана в брой 2/2014г

  •  Летните гуми ContiSportContact 5 SUV превъзхождат другите шест конкуренти в 20 тестови дисциплини
  • Списанието присъди: - гумата на Континентал даде най-краткия спирачен път и най-ниското съпротивление при търкаляне.
  • По-евтините гуми  не успяха да преминат теста след "катастрофални резултати"

 

Auto-Zeitung-Allrad-rates-Continental-off-road-tires-best-in-test

Под заглавието " Кални войни " в списанието Auto Zeitung Allrad ( извън пътя 2 /14) брой публикува тест на шест SUV летни гуми . Журналистите са направили серия от 20 тестови дисциплини - оф-роуд и представяне на мокра и суха асфалтова настилка - в които лятната гума на Континентал ContiSportContact 5 SUV се показа като най-добрата в сравнение с гумите на останалите европейски, американски и азиатски производители.
   Коментирайки представянето на гумите Continental произведени в Хановер - Stöcken, списанието пише: "Най-добра при спиране и сцепление на чакъл" - това се резултатите от тестовете за оф-роуд. На мокри пътища, оценката беше "Няма равностойна на Conti, когато става въпрос за спиране. Бърза и сигурна работа в теста за характеристики при мокра кръгова писта. По отношение на представянето на сухо, тестовите пилоти, заяви: "Гумата SportContact 5 SUV предлага най-ниското съпротивление на търкаляне и най-добрата ефективност при спиране". SUV гумата на Continental се представя като цялостно завършена и представяща се, благодарение на своите "добри спирачни свойства повсеместно както и ниско съпротивление при търкаляне ". Резултатът показа, че взимайки пред вид разнообразието от тестови дисциплини, от съществено значение е това, което теста казва на потребителите, а то е, че най-добрите продукти са тези с работни характеристики на много високо, балансирано ниво.
   Тестовите пилоти са значително по-малко ентусиазирани от представянето на сравнително евтината гума представена от корейските производители. Докато тя се предствая с приемлива производителност и добро сцепление на трева и пясък, във всички останали дисциплини, този модел се представя много под очакванията, получавйки по-малко от половината точки от тези получени от първия и последния класиран в тестовете. Обобщавайки резултатите списанието нарича нейното представяне като "катастрофални резултати", които са оставили "катастрофално цялостно впечатление."

По материали на Прес центъра на Континентал

Публикувано от: Даниел Йорданов