Нова лятна гума на Континентал

01 юни понеделник, 2015

Новата_лятна_гума_на_Континентал_ContiEcoContact_5Нова мощна екологична гума на Континентал

Летните гуми ContiEcoContact 5 са изцяло с нова концепция, родена от тясното сътрудничестово на Continental с водещи европейски производители на коли. ContiEcoContact 5 е подходяща за пътуване на по-дълги разстояния и е разработена с цел намаляване разхода на гориво, както и с грижа за околната среда. Намалено е съпротивлението при търкаляне, като са осигурени изключително добри спирачни характеристики. Еко гумите на Continental осигуряват висока безопасност и кратък спирачен път както на сухо, така и на мокро пътно платно.
 
Комбинацията от кратък спирачен път върху мокро и сухо пътно платно с ниско съпротивление при търкаляне в миналото винаги се е смятало за проблематична. Водещият европейски производител на гуми Continental сега пуска на пазара продукт, който разрешава този проблем с лекота – новата гума ContiEcoContact 5. За изпълнение на изискванията за минимално съпротивление при търкаляне и запазване и дори подобряване на безопасността при каране всеки един компонент трябва да мине през повторно проектиране, насочено към конструкцията, профила, сместа и десена.
Главният конфликт на цели представлява намаляване на съпротивлението при търкаляне и едновременно с това увеличаването на безопасността. Конфликтът между съпротивлението при търкаляне и хендлинга може да бъде променен благодарение на конструкцията на гумата, докато сместа може да помогне при конфликта на ниското съпротивление при търкаляне и късия спирачен път върху мокра повърхност. Промяната на профила на гумата дава възможност за подобряване на броя на изминатите километри и десенът може да окаже положително влияние върху спирачните характеристики върху мокра повърхност. Общият сбор на всички тези подобрения помага на новата гума да постигне много по-добър общ резултат дори с още по-хармонични характеристики на каране. Техниците на фирма Continental затова се насочват към всички тези области с цел да изпълнят високите изисквания към новите гуми за компактни автомобили и за големите лимузини.
Новата гума ContiEcoContact 5 се произвежда за джанти 14 "-16" и е одобрена за скорости до 300 км/ч.
Скоростна категория: T - Y
Диаметър на джантата: 14 - 16
Широчина на гумата: 165 - 225
Номер на профила: 70 - 50
Публикувано от: Даниел Йорданов