Нова всесезонна гума на Hankook Kinergy 4S

18 юни четвъртък, 2015

Новата всесезонна гума на Ханкок осигуря 365 дни в годината балансирани характеристики предназначени за Европейските пътища.

С представянето на Kinergy 4S, производителя на автомобилни гуми Hankook, осигурява абсолютно нов специалист за всякакви метеорологични условия, специално за европейските пътни условия. Представлявайки четвъртото поколение на всесезонни гуми от Hankook, новият Kinergy 4S е насочена към продължаващата инициатива на Ханкок да предложат на  шофьорите в Европа алтернатива, която осигурява балансирано представяне и безопасността през всички сезони, като отговаря на промените в изменението на климата и бъдещи законови изисквания. Асиметричения протектор на новата гума съчетава летните свойства, свързани с работата и безопасността посредством външната му страна на протекторните блокчета, гумата е тествана за пригодност при зимни условия която се реализира посредством вътрешната страна на протектора на гумата, която се отличава с 3D ламели. Новите Kinergy 4S ще бъдат произвеждани в много популярни размери от 14 на 18 инча, чието производство започва през второто тримесечие на 2015 г. и ще бъдат на разположение като оригинално оборудване за някои модели на водещи автомобилни производители, след пазарната премиера на гумата.

   Като всесезонната гума, специалист при всякакви метеорологични условия, Kinergy 4S съчетава предимствата на лятна гума - кратък спирачен път, добри характеристики при шофиране на мокри и сухи повърхности при високи температури - с ползите от зимна гума, особено по отношение на сцепление и спирачна ефективност при студени условия, или такива с умерен снеговалеж.
   С тяхна асиметрична конфигурация на протектора, новото поколение всесезонни гуми на Hankook наследяват важни елементи от дизайна, на успешния му  предшественик, но освен това, новите гуми са с напълно нов дизайн, както се вижда и от новото име. Вътрешната част на протектора има зимен дизайн, с по-голям брой ламели и блокове, позволяващи сигурно спиране през есента или при зимни метеорологични условия. Оптимизираната протекторна шарка с V-образни напречни канали също подобрява поведението на гумата върху заснежени пътища. Гумата разполага със зимни индикатори за износване, разположени равномерно в каналите на протектора, които позволяват на шофьорите бързо и лесно да проверят дали протектора отговаря на минималните изисквания за дълбочина на зимните гуми. Hankook е един от първите производители които са открили потенциала на всесезонните гуми за европейския пазар, и полагат непрекъснати усилията за развитието на този сегмент започвайки от 1990 г. насам.
   "При разработването на новите ни всесезонни гуми, ние се фокусирахме върху постигането на по-нататъшно подобряване на комбинацията от зимни и летни функции в една гума, за да предложим на шофьорите висококачествена алтернатива на редовните летни и зимни гуми. Със своя балансиран дизайн, Hankook Kinergy 4S може да бъде реална алтернатива, когато става дума за това да бъдете мобилни през цялата година - безопасно, законно, без много шум и без сезонна смяна на гумите. Това е особено полезно не само за районите в които вали по-малко сняг и имат по-умерен климат, но също така и в градски условия", обяснява Gangseung ("Tony") Lee, вицепрезидент за  маркетинг и продажби на Hankook за Европа.
    Първоначално всесезонната гума Hankook Kinergy 4S ще се произвежда в 45 размера, вариращи от 14 на 18 инча, височини 70-40 и протекторни ширини 155-255 в T, H и V скоростни рейтинги.
Публикувано от: Даниел Йорданов