Нов тестов център за зимни гуми на Ханкок във Финландия

10 декември четвъртък, 2015

Now testov center zimni gumi na Hankook in Ivalo/FinlandiaХанкок ще изгради свой Европейски център за тестване на зимни гуми в Ивало-Финландия

Hankook Tire е финализирала подписването на договор с компанията Test World, за изграждане на първата в Европа тестова писта за зимни гуми собственост на производителя на гуми Ханкок. Новият тест център ще бъде разположен в близост до Test World в Ивало, Финландия Finnland и ще бъде изключително място което от Hankook ще разширяват за бъдещото тестване на зимните гуми на компанията след декември 2016 г.

Производителя на висококачествени зимни гуми Hankook са решили да създадат свой собствен Европейски център за тестване на зимни гуми в Ивало, Финландия, на 300 km на север от полярния кръг. Компанията наскоро подписа договор за изграждане на съоръжението с финландската компания за тестване на гуми Test World  до тяхната собствена тестова база Mellatracks.

В тази определена за полигон площ, Hankook Tire ще изгради нови писти за изпитване на зимните гуми, при различни тестови ситуации и ще бъдат здраво изграден, както и снабден с необходимите свързващи и сервизни пътища. Центърът на тестване ще бъде снабден с най-съвременните съоръжения, цехове, както и офиси, конферентни и жилищни сгради. Подготовката за строителство и проектиране са започнали веднага след подписването на споразумението. Hankook очаква целия полигон да започне да функционира от декември 2016.

"Нашата компания винаги е поставяла на преден план в своята дейност, развитието на регионален продукт и това ще продължи и за в бъдеще", обяснява Ho-Youl Pae, ръководител на Европейския клон на Hankook Tire. "Ние силно вярваме, че първокласни продукти на Hankook, трябва да бъдат разработени и тествани в рамките на района в който ще бъдат екслоатирани, да отразяват техните специфични пътни и атмосферни условия, за да се отговарят точно на нуждите на пазара през цялата година. Както своевременното появяване на даден продукт на пазара, е ключов фактор в днешно време, определено новия полигон в Ивало ще повиши ефективността на нашите зимни тестове тук, в Европа. "

Инвестицията на световния производител на гуми Ханкок в изграждането на тестов полигон в най-северната област, се дължи отчасти на по-различни условия и суровата зима в по-южните скандинавските или алпийските райони в наши дни. Населено място Ивало предлага много стабилни и дълги зимни условия, което определя и по-дългия период в който може да се тестват гумите при зимни условия

"Hankook Tire значително е увеличила свойта развойна и дистрибуторска дейност в Европа след първоначалното отваряне на нашата фабрика през 1997 г.", допълни инж. Клаус Краузе, ръководител на Европейския търговски център на компанията. "Сега ние сме един от основните доставчици на много премиум производителите на превозни средства, в това число всички германски марки Audi, BMW, MAN, Mercedes-Benz - леки и товарни автомобили, MINI и Porsche. Това изисква драстично увеличение на капацитета за тестване, също така и за разширяване на нашия бъдещ бизнес със зимни гуми за оригинално вграждане. Нашата дългогодишна, успешна дейрост в партньорство с Test World ни убеди да се направим своя избор за тестов център в Ивало, за да постигнем, най-добрите възможни резултати. По този начин аз съм сигурен, новото изключително тестово съоръжение ще ни помогне да изпълним нашите бъдещи ангажименти на време и без компромиси. "

"Hankook е наш дългосрочен клиентите и първостепенен играч в световната пазар на автомобилни гуми", коментира заместник управляващия директор на  Test World Janne Seurujärvi. "Договорът за строителството на новия център за тестване на зимните гуми в Ивало е показател за доверието на Ханкок в нашата компания и в същото време укрепва нашата позиция като водещо изпитателно съоръжение за зимни гуми."

    По материали на Hankooktyre-press.com

Публикувано от: Даниел Йорданов