Липсата на знания за движението по пътищата риск за човешкия жив

20 ноември неделя, 2011

     Според проучването, поръчано от водещият производител на автомобилни гуми Goodyear, показа, че 54% от шофьорите не знаят, че трябва да спрат, когато един светофар светне в комбинация червено и жълто заедно. 48% от анкетираните не знаят, че типичният спирачен път за автомобил при движение с 80 km/h е 53 метра или 13 дължини на колата. Почти една пета от анкетираните мислят, че могат да спрат в рамките на 36 метра.
     Когато ги попитали какво означава знака забранено изпреварване, обезкопоително 23% от тях са се объркали а над 75% са предположили, че  знака за минимална скорост 50 кm/h - показва максималната разрешена скорост. Въпреки, че резултатите показват колко много шофьори са скарани с правилата за движение на пътя, 95% от тях са с илюзията, че тяхното разбиране на Правилника за движение по пътищата е адекватно или добро и над 40% от тях не вярват, че шофьорите трябва да бъдат тествани повторно .
      "Разбирането на правилата за движение по пътищата, може значително да намали пътно-транспортните произшествия", казва Еddy Geerdink, маркетинг директор на Goodyear. "Нашето изследване показва, че е много голям броят на водачите, които ще се провалят на тест за шофьори на базата на своите знания и в най-лошия случай те могат да изложат на риск живота на своите колегите шофьори, ако те погрешно ги тълкуват в реална ситуация при движение на автомобила".
     Goodyear обяви резултатите от проучването, като приветства завръщането обратно в небето над Европа на  Goodyear балона. Кампанията, озаглавена "Обиколка на Goodyear за безопасност", ще премина през 20 европейски страни, за да подчертае работата на фирмата за производство на гуми фирма в подобряване на пътната безопасност. "В Goodyear, ние твърдо вярваме, че сигурността е споделена отговорност", продължава Еди. "Чрез този ангажимент, ние с нетърпение очакваме да се споделят резултатите от тази анкета с населението на Европа използвайки пътуването на Goodyear балона, за да се подчертае значението на безопасността на движението по пътищата"
По материали на goodyear.eu
Публикувано от: gumitebg.com