Нова зимна гума за 2016г от Гудиар за SUV автомобили

08 юни сряда, 2016

Zimna-guma-UltraGrip-Performance-SUV-Gen-1-na-pazara-2016

Шофьорите на SUV автомобили вече имат допълнително основание да се чувстват по-сигурни на пътя през зимата. 

UltraGrip Performance SUV Gen-1 новата зимна гума на Goodyear доставя къс спирачен път на сухи, мокри и заледени пътища и се пуска в производство през май 2016г. Чрез непрекъснато подобряване на своите високи технологии за производство на зимни гуми, Goodyear стартира производството на нова гума, предназначена за SUV автомобили и ванове: UltraGrip Performance SUV Gen-1. Тя е най-младият член на фамилията зимни гуми UltraGrip която е на разположение на клиентите от май 2016.

SUV шофьори често се чувстват по-сигурни в по-големия си автомобила, особено, когато е оборудван с четири задвижващи колела, и са склонни да си мислят, че този по-сигурен автомобил не се нужде от зимни гуми. За съжаление обаче е много важно, за тези превозни средства да бъдат оборудвани с подходящи гуми при зимни условия.

Направете своите SUV автомобили по-безопасни

Благодарение на своя размер, SUV и 4х4 автомобилите се радват на високото доверие на шофьорите. Трябва обаче да се има в предвид, че тези превозни средства са по-тежки и техния център на тежестта е по-висок от този на леките автомобили. В резултат на това, силите, които въздействат на гумата са по-големи, което прави спирането и управлението на тези автомобили едно голямо предизвикателство. Този парадокс е решен от Гудиар.

Алексис Бортолучи, маркетинг директор на Goodyear твърди: "С развитието на вановете, ние бяхме изправени пред истинско предизвикателство, но благодарение на нашия опит в производството на SUV гуми и на нашите първокласни технологии за произвоство на зимни гуми ние подобрихме нашата всепризната фамилия зимни гуми UltraGrip Performance SUV. Благодарение на своя модифициран дизайн, UltraGrip Performance SUV Gen-1 доставя подобрено [2] сцепление и следователно по-безопасно шофиране на зимните пътища."

Основните технологии и функции на UltraGrip Performance SUV Gen-1 са заключващите се подвижните ламели и дизайн на протектора.

 • Инженерите на Goodyear обясняват: "За да се балансира по-високото натоварване (или тегло) на превозното средство, гумата трябва да е по-твърда ( "stifnesss"). Тази по-голяма твърдост на блоковете на гумата подобрява, наред с другите ползи, управлението на сухи пътища. Въпреки тази твърдост обаче на сухо, блоковете остават гъвкави (поради специално дизайн на ламелите), което пък от своя страна подобрява сцеплението на сняг.

 

• Технологии: 3D BIS (Система за триизмерно заключване на блоковете на протектора)
• Предимства: по-добър баланс на производителността на гумата на суха настилка и  сняг

SUV оптимизирани ламели на протектора и подредба на блокчетата

• Инженерите на Goodyear обясняват: Протекторните блокчета в момента са под ъгъл, вместо да са напълно прави, което подобрява сцеплението на сняг.

• Ползи: подобрени спирачни характеристики и сцепление на заснежени и заледени пътища

Оптимален контаткт на гумата и пътната настилка

 Инженерите на Goodyear обясняват:  Тъй като превозното средство е по-тежъко, натоварването на гумата е по-високо. С цел да се намалят тези по-големи сили, ширината на гумата ( "отпечатък") е увеличена в сравнение с предшественика си [3]. Наличието на повече гума на пътя означава повече контактна повърхност, която подобрява стабилността.

• Технологии: ActiveGrip
• Ползи: Засилено сцепление и спирачна ефективност

Индикатор за оптимални характеристики на гумата при зимни условия

• Инженерите на Goodyear обясняват: При експлоатацията и износването на гумата, символа на снежинка вграден в протектора на гумата постепенно изчезва. След като бъде напълно изтрит, гумата трябва да се смени, за да се осигури оптимално управление при зимни условия.

• Технологии: TOP Индикатор
• Предимства: позволява на водача да смени своите гуми в точния момент, за да се гарантира оптимална за зимата производителност на гумите.

Публикувано от: Даниел Йорданов