Новата зимна гума на Континентал за зимата на 2016г

05 юли вторник, 2016

Нова зимна гума Continental WinterContact TS 860 за зимен сезон 2016/2017г

  • Нова зимна гума за леки автомобили с още по къс спирачен път и безопасно управление
  • Новата зимна гума на Континентал WinterContact TS 860 ще се предлага в магазините от есента на 2016г.

С производството на WinterContact TS 860, Continental стартира нова зимна гума за компактни и среден клас автомобили. От гледна точка на безопасността новата гума носи реално подобрение: При спиране на мокри зимни пътища тя се справя с пет процента по-добре, отколкото своя изключителен предшественик - ContiWinterContact TS 850.

 

WinterContact TS 860

 Спирачния път на лед е с четири процента по-къс и има по-добри характеристики на управление, сцепление на сняг и комфорт на пътуването. Пробега и съпротивлението при търкаляне, са на едно ниво с успешния модел на нейния предшественик.

Предназначена за използване в Централна и Западна Европа, тази висококачествена зимна гума ще бъде на разположение в магазините на дребно от есента 2016 г. Първоначално ще се произвеждат 36 гуми в 21 размера за джанти от 14 до 17 цола, и още 20 размера, планирани да се добавят за производство към гамата през 2017 г.  В ЕС етикет на новите зимни гуми Contiental имат съответно оценките за съпротивлението при търкаляне - C, а за сцеплението с влажна повърхност - B. Започвайки от тази есен есен, новата зимна гума за компактните и среден клас автомобили постепенно ще замени изключително успешната зимна гума на Континентал -  ContiWinterContact TS 850.

Публикувано от: Даниел Йорданов