Нова зимна гума от Дънлоп за зимен сезон 2016г

02 август вторник, 2016

Dunlop предлага зимна безопасност за шофьорите на SUV автомобили

nova-zimna-guma-Dunlop-Winter-Sport-5-SUV

С увеличаването на продажбите на SUV автомобили, производителя на автомобилни гуми Dunlop е решил да използват своя опит в производството на зимни гуми, за да предоставят по-добро сцепление и управление на шофьорите на SUV автомобили. Новата зимна гума Winter Sport 5 SUV е на разположение за началото на зимен сезон 2016/2017г. и вече може да бъде намерена в дистрибуторската мрежа.

Тази зимна гума осигурява по-добра производителност на сняг за ванове
Европейските водачи реагират по различни начини на зимните условия: 50% от тях намират заледените и заснежени пътища като най-трудните метеорологични условия за шофиране. Като в същото време над 40% от любителите на SUV автомобили търсят по-добрата зимата производителност. При закупуване на зимни гуми те обръщат повече внимание на по-доброто сцепление и управление при зимни условия.
Друг интересен феномен е рязкото увеличение в производството на спортни автомобили и автомобили 4x4; увеличение което се очаква да продължи и през следващите години. Нарастващото търсене на гуми за SUV автомобили, което идва заедно с увеличението на продажбите на тези автомобили, съчетано с изключителните резултати на Dunlop Winter Sport 5 от тестовете(коронован победител тест от AutoBild и SportsCars, "силно препоръчителни" от Авто Мотор унд Спорт и "препоръчителни" за ACE Test) превръща тази гума в силно търсена.

Това е ново поколение зимна гума, а не просто маркетингов трик, която идва да замени успешните предходни поколения зимни гуми 3D и 4D, които през годините са се доказали като успешни зимни гуми. Протекторен дизайн с посока и интересна форма на блоковете, увеличеното разстояние между блокчетата на протектора както и по-меката каучукова смес позволяват на петото поколение гума да подобри своите показатели за сцепление на лед и сняг в сравнение със предходната Dunlop Winter Sport 4D.

Публикувано от: Даниел Йорданов