Nokian Rockproof – нова супер здрава гума за екстремни терени

04 октомври вторник, 2016

Nokian Rockproof -

Nokian Rockproof, новата гума на Nokian Tyres, предлага екстремна издръжливост за професионална употреба и оф-роуд ентусиасти. Nokian Rockproof е в стихията си на пресечен терен, в каменоделни кариери, гористи местности, минодобивни райони и сечища. Тази супер издръжлива нова гума е неуморен работен кон, който може да се справи с неочаквани предизвикателства по време на работа извън пътя.

Новата устойчива на нарязване каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid, използвана за направата на блоковете на гумата, в комбинация с агресивната им шарка осигуряват на гумата супер издръжливост дори и при най-тежките оф-роуд условия. Новата гума е създадена за леки камиони, SUV и оф-роуд употреба. Тя е разработена в сътрудничество с Nokian Heavy Tyres и тествана от професионалисти в мини и каменоделни кариери в Европа и Северна Америка.

С гумата Nokian Rockproof най-северният производител на гуми за пореден път демонстрира уменията си в създаването на безкомпромисен продукт. Гумата незабележимо комбинира специфичната издръжливост на гумите за тежки машини с комфорта на тези за леки автомобили. Скоростният индекс на новата гума е Q (160 км/ч) и в Европа тя ще се предлага в 8 размера, които ще са на разположение на потребителите в началото на 2017 г.

Nokian_RockprofПрецизно управление, по-дълъг експлоатационен живот

Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност. Различният ъгъл на двете страни и шахматно разположените странични блокове гарантират, че те остават стабилни, а дъното на периферните канали няма да бъде увредено дори и при по-грубо шофиране. Подсилената горна част на страницата осигурява допълнителна защита срещу спукване и нарязване от остри камъни.

Специални издатини върху основата на каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри и назъбени камъни между протекторните блокове и опасността от пробиване на гумата. Тази технология увеличава експлоатационния живот и дава допълнителна защита срещу повреди в конструкцията на гумата при движение по неравен терен.

Nokian-Rockproof

Господарят на екстремните условия

Nokian Tyres е най-северният производител на гуми в света. Компанията насърчава и улеснява безопасното пътуване при тежки условия. Финландският производител предлага иновативни гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини, използвани в екстремни условия, които изискват безкомпромисни качества на гумите.

Nokian Heavy Tyres Ltd е част от групата Nokian Tyres plc. Продуктовата гама на Nokian Heavy Tyres включва гуми за горски, агро и земекопни машини, както и такива за специална употреба в мини, пристанища, терминали и поддръжка на пътя.

Nokian Rockproof – Супер издръжливост

 

• Супер издръжливост за тежка професионална употреба
• Стегнато и прецизно управление
• Технология за изхвърляне на камъчета, удължаваща сервизния живот
„Оф-роуд шофирането и най-тежката професионална употреба изискват екстремна издръжливост на гумата и по-специално защита от спукване. При такива условия, гумите може да имат незавидно кратък експлоатационен живот, а повредите по конструкцията струват допълнително средстава и време за поправка или подмяна. Nokian Rockproof има отлична защита срещу нарязване благодарение на устойчивата смес, от която е направен протектора, създадена за употреба в рудници. Здравата структура на гумата и арамидната армировка на страниците (технология, която се използва и при защитните бронежилетки) предпазват гумата от странични наранявания. Този продукт е разработен, за да подобри ефективността на работа при професионална употреба,“ обяснява Оли Сепала, мениджър „Продуктово развитие“ в Nokian Tyres.

Aramid Sidewall – бронежилетка за вашата гума

Разработената от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall предлага нов вид протекция при тежка употреба и взискателни условия. Структурата на страниците съдържа супер здрави арамидни влакна, които подсилват страничната част на гумата, правейки я по-устойчива на удари и нарязване от предмети, които иначе лесно биха я увредили. Повредите върху страниците обикновено налагат смяна на гумата с резервна. Арамидните влакна намират широко приложение в космическата и военната индустрия.

Nokian_Rockproof-unique-red-logo

Уникалното червено лого на Rockproof е гравирано на страничната стена на гумата. Първоначално то ще бъде налично за размера 315/70 R17, а в последствие и за други размери.

Основни иновации:

Каучуковата смес Nokian Rockproof Hybrid. Супер защита срещу нарязване – повече работни часове.
Новата каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid е създадена за тежка оф-роуд употреба. Супер устойчивата на нарязване гума се чувства у дома си при професионална употреба в мини и каменоделни кариери, както и при тежка оф-роуд употреба.

Специални издатини на дъното на каналите. По-голяма издръжливост.
Издатините Stone ejectors в каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри камъчета между протекторните блокове и пробиването на структурата ѝ. Това удължава експлоатационният живот на гумата и съкращава времето в сервиза, както и намалява опасността от хвърчащи камъни за околните в близост до автомобила.

Нов вид защита и повишена издръжливост: технологията Aramid Sidewall
Арамидните влакна в страниците осигуряват повече защита и издръжливост при предизвикателни условия и ситуации. Влакната правят гумата по-устойчива на удари и нарязвания, които иначе лесно биха повредили цялостта ѝ.

Размери на гумата в Европа: 8 размера в диапазона LT225/75R16 до LT315/70R17

LT225/75 R 16 115/112 Q
LT245/75 R 16 120/116 Q
LT235/80 R 17 120/117 Q
LT245/70 R 17 119/116 Q
LT245/75 R 17 121/118 Q
LT265/70 R 17 121/118 Q
LT285/70 R 17 121/118 Q
LT315/70 R 17 121/118 Q (Nokian Rockproof лого)

Мнението на потребителите

Канадският дървосекач Том Брейн от остров Ванкувър, Британска Колумбия, тества новата гума Nokian Rockproof. Том всеки ден работи в тежките и взискателни условия на сечищата в гористите местности и шофира предимно по път от натрошени скали. През последните няколко месеца Том със своето 4х4 осъзнава, че Nokian Rockproof дава на издръжливостта ново значение.
„Изминахме около 50 000 км с тези гуми, повече от половината от тях на чакълест път. Налага ни се да шофираме оф-роуд и в миналото ни се случваше да влезем в сечищата с комплект гуми на 2 седмици и да излезем със спуквания на някои от тях. През тези 50 000 км с Nokian Rockproof имахме само едно спукване, което е наистина изключително. Мога да ви уверя, че Nokian Rockproof е много здрава гума,“ заявява Том.

„Изключителна гума“ – Том Брейн
 

Материала е публикуван с изключителното съдействие на Action Global Communications Bulgaria

Публикувано от: Даниел Йорданов