Toyo ProxesR888R вече е достъпна и в САЩ

20 октомври четвъртък, 2016

Toyo Tire САЩ Corp. (Toyo Tires®) обявяви, че Toyo ProxesR888R вече е достъпна и в САЩ.

Гумата Proxes R888R е продължение на спечелилата популярност съзтезателна гума Proxes R888, която осигурява по-бързо време за обиколка и по-добро сцепление на суха настилка. Досега тази гума беше на разположение само в Европа и Австралия.
Състезателите и обслужващите сервизи във всички сегменти използват  Proxes R888 поради нейната универсалност и дълголетие на пистата, поради широкия диапазон от размери и атрактивен външен. Състезателната гума Proxes R888R е още по-добра  с изключително добре изглеждащи нов дизайн на протектора, и подобрена контактна повърхност, което осигуява по-голяма контактна площ с пистата. Тази увеличена контактната повърхност подобрява както спирането, така и ускоряването и завиването на автомобила в сухи условия.
Гумат Proxes R888R бързо достига идеална работна температура поради високото сцепление на  висококачествената каучуковата смес. Състезателите ще оценят този показател, заедно с предсказуемото поведение на гумата.

С рейтинг ИЗНОСВАНЕ на 100 AA A, гумите Proxes R888R са налични в богата гама от размери, от 13 - до 20-инчови диаметър, като ще бъдат произведени и допълнителни размери, които ще бъдат на пазара през лятото на 2017.
"Състезателната гума Proxes R888R представлява еволюция на Proxes R888 в своя дизайн, технология и производителност", каза Mark Sanzenbacher, старши мениджър,  Toyo Tire САЩ Corp. "Тя осигурява драстично повишени нива на производителност за използване в множество НАСА и SCCA класове, както и за високо-скоростно шофиране, така и в училища за състезателно управление на автомобилите. Освен това гумата придава атрактивен персонален външен вид на автомобила"
Гумата Proxes R888 остава в производствената гама на компанията за състезателни гуми, за шофьори които се сблъскват с мокрите или сухи условия на пистата през почивните дни.
Публикувано от: Даниел Йорданов