Четири независими тестови организации за Ultragrip 8

07 декември сряда, 2011

     Четири независими тестови организации, включващи водещото списание за коли  Auto Motor and Sport, ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) - най-големия германски автомобилен клуб и техните австрийски колеги ÖAMTC (Österreichische Automobil, Motorrad Touring Club) са потвърдили, че Goodyear UltraGrip 8 е сила, с която трябва да се съобразяваме с мокри, заледени и заснежени условия. Тестовете потвърждават подобните заключения, изготвени от независими тестове по-рано тази година в AutoZeitung и GTÜ списания в Германия и Финландия[1].
      UltraGrip 8, наскоро пусната от Goodyear на пазара, е най-новият модел в предлаганите зимни гуми на компанията. Новата UltraGrip 8 е първата гума с посока, използваща патентованата 3D-BIS (система за заключване на блокчетата) технология върху цялата шарка на протектора. 
     Тази гума предлага по-добро сцепление, по-кратък спирачен път и подобрена работа в сравнение с предходните модели. В някои ситуации, един метър по-къс спирачен път може да се окаже от жизнено важно значение когато се отнася до човешкия живот   
      Ауто Мотор and Sport[2] са използвали гумата   205/55R16 91H, UltraGrip 8  на Goodyear в тест, където тя е участвала с 13 конкуренти, като за целта са използвали автомобил Volkswagen Passat. Като победител гумата на Goodyear получава най-висота оценка  като е цитирано, че тази гума няма реални слабости. Тези гуми са много добри във всички условия на сняг и на мокро.       
    ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), най-големият автомобилен клуб в Германия, също тества UltraGrip 8 с помощта на Skoda Octovia използвайки размера 195/65R15 91T, както и на Ford Fiesta с размер на гумите 175/65R14 82T[3]. И в двата теста на зимние гуми на Goodyear е дадена висока оценка като размера 195/65R15 91T- получават "добра" оценка[4] . Проведените тестове, разкриват добрата работа на сухи настилки, устойчивост на аквапланинг и добро сцепление на сняг. При рамера 175/65R14 82T гумите получават "задоволителна" оценка за много добрата устойчивост на страничен аквапланинг, ниския разход на гориво и дълъг пробег. В този размер гумата е посочена за най-добра на мокро.
       Австрийския автомобилен клуб ÖAMTC също тества и оцени UltraGrip8 на Goodyear в размер 195/65R15 91T - "Много препоръчителни"  а размера гуми 175/65R14 82T с оценка "препоръчителни" [5].
"Нашите UltraGrip 8 зимни гуми продължава да доказва своята стойност, и то не защото ние мислим така, но защото се увеличава броя на независими експерти които продължават разкриването на силните им страни, както на "мокри" така и покрити със сняг пътища", заявява Фабиен Дезарсон, маркетинг мениджър за зимни гуми на Goodyear. "Това е ясно признание, че UltraGrip 8 е все по-често се разглежда като един от най-добрите гуми на пазара днес".
Публикувано от: по материали на Goodyear