SnapScan на Нокиан бързо сканира дъблочината на протектора

14 декември сряда, 2016

Новата услуга за бързо и безпроблемено SnapSkan Nokian сканиране на гумите  "има за цел да се подобри безопасността на движението за милиони хора"

Производителя на автомобилни гуми Nokian въвежда SnapSkan, нова съвременна технология, която измерва дълбочината на протектори в движение и информира водача за състоянието на неговите гуми. SnapSkan е базирана на 3D технология за сканиране от най-висок клас и се монтира на паркинги и места където автомобилите минават ежедневно. Безплатната и бърза услуга прави измерване на дълбочината на протектора на автомобилните гуми и уведомява собствениците на автомобили за тяхното състояние, това ще подобри безопасността на милиони участници в пътното движение в бъдеще.

Nokian обявявиха първата в света новаторска SnapSkan услуга, която знае състоянието на гумите, дори по-добре от водача на автомобила. SnapSkan е един изцяло нов начин за измерване на дълбочината на протектора и безопасността на гумите бързо и ефективно, благодарение на 3D технологията за сканиране. Автоматизиран скенер под гумите измерва дълбочината на гумите, а в същото време цифрова камера идентифицира превозното средство въз основа на регистрационния номер. Когато сканирането завърши, водачът може да избере как да получи личния доклад за състоянието на гумите, чрез безплатно SMS текстово съобщение или имейл. Измерването дълбочината на протектора не зависи от това кой е производитяла на гумите монтирани на колата. Няма нужда от никакво допълнително оборудване монтирано в самото превозно средство.

Услугата SnapSkan ще се появи по ежедневните маршрути на водачите и в места като паркинги. Техническото решение е разработено в тясно сътрудничество с финландските технологични партньори Futurice и Affecto. Цялата услугата е активирана на базата на уникалната 3D технолигия за сканиране, патентована от британския Sigmavision.

SnapSkan повишава информираността на водачите за състоянието на техните автомобилни гуми.
Проучванията показват, че около 25% от злополуките, свързани с гумите се случват, защото дълбочината на протектора на гумата е под минималното ниво [1]. Проверката на дълбочината на протектора ще се отрази значително върху безопасността при шофиране, като намали спирачния път, и подобри устойчивостта на аквапланинг. Шофирането с гуми, които са в добро състояние дава на водача и другите участници в движението повече време за реакция и възможности за маневриране. Новата SnapSkan технологият позволява бързо и лесно да се следи безопасността на гумите, като информацията се изпраща на собственика на превозното средство по електронен път. Това гарантира, че собственикът знае кога трябва да реагира на състоянието на гумите.

"Твърде много хора не са наясно за състоянието на своите гуми, а прагът за подмяна на гуми изглежда да е високо. Ние искаме да използваме тази нова технология, за да се повиши осведомеността за състоянието на своите гуми водачите, като я прави толкова лесно, за да достъп като възможно ", казва Ville Nikkola, ръководител на продажбите на дребно.

Публикувано от: Даниел Йорданов