Календара на гуми производителя Пирели за 2012

08 декември четвъртък, 2011

     

Календара на производителя на гуми Пирели за 2012

 

        На 6 декември календара на Пирели за 2012г. бе показан за първи път пред световните медии, чуждестранни гости и колекционери в Ню Йорк Сити.

      39-тото издание на календара е дело на Марио Соренти, първият италиански фотограф в историята на календара, който се превърна в култ. Неаполитанец по рождение и от НюЙоркчанин по местоживеене, Соренти избра остров Корсика и неговите красиви пейзажи, за да създаде чудесна атмосфера за календара наречен "Припадък": екстази уловени от камерата.

  "Интензивни отношения между фотограф и неговата муза е самата същност на създаване на силен естетически диалог, който води до изпъкване на красотата на природата. При Създаването на "The Cal ™", се приближих до обектите от моите снимки и се постарах да изградя прости, интимни и истински връзки, което ми даде възможност да създам изчистени изображения. В "Припадък" поставих телата в пряк контакт с природата, която ги приютява, все едно, че те са част от нея. Направих набор от снимки, където скали, земя, стволовете на дърветата, небето и морето, са създадени като фон за голите тела ", казва Марио Соренти, художник, чиято слава се дължи на извънредната му умения да създава снимки с голи тела.

     От всичките 25 снимки представени в  "Календара на Pirelli 2012" осемнадесет черно - бели и седем цветни са представени  в изискан облицован в платно албум, формат, който никога не е бил използван досега.

        Календара за 2012 г. включва 12 действащи лица, девет модела и три актриси. Моделите включени в календара са бразилката Isabeli Fontana (участвала в календарите от 2003 от Bruce Weber, 2005 г. от Patrick Demarchelier, 2009 от Peter Beard и 2011 г. от Karl Lagerfeld), рускинята Наташа Поли (участвала в календара на Пирели за 2011 от Карл Лагерфелд), холандките  Saskia de Brauw и Lara Stone (участвали в календара от 2009 от Петер Беард и 2011 г. от Карл Лагерфелд), американците Joan Small и Guinevere Van Seenus(участвали в календара на Пирели от 2006 от Мерт и Маркъс), полякинята Malgosia (в календара от 2009 Кал от Петър Беард), литовката Edita Vilkeviciute, британките Кейт Мос (в календара от 1994 Калби Хърб Ритс и 2006 г. от Мерт и Маркъс). Актриси са украинската Мила Йовович (в календара от 1998 от Брус Вебер), на италианката Маргарет Мейд и японката Ринко Кикучи.

   По материали на Пирели

Публикувано от: Администратор