Гуми на Гудиар UltraGrip Ice+ на 98000км

19 декември понеделник, 2011

Гуми на Гудиар на 98000км пробег

 
      Според източници на Гудиар във Финландскта провиция Рованием, клиент е отишъл за смяна на своите гуми при дистрибутор на Гудиар за да смени своите автомобилни гуми които били използвани една година. В северна Финландия близо до полярния кръг разстоянията между две дестинации и са много по-големи в сравнение с останалата част на Европа. Това което е изненадало търговеца било, че автомобилът WW Голф 4 собственост на местен жител, е изминал 98 000км пробег със един комплект гуми - и това са били северните гуми без шипове на Гудиар Ultragrip Ice+.
     Според собственика на магазина Тони Джааско от Полар Ренгас - "Не е необичайно за автомобилите в тази част на света, да премината повече от 100 000км за една година, но това означава, че през този период те идват при нас поне един път за смяна на гумите. Въпросния клиент обаче не се е появявал при нас по простата причина, че гумите му не са били износени".
      Гумата на Гудиар Ultragrip Ice+ изработена с ActiveGrip технология е представена за първи път през 2010г. Тази гума без шипове осигурява на водачите в северните страни, като Финландия, Швеция, Норвегия, Прибалтика, Беларус и Украна с изключително трудни зимни условия, по-добро сцепление. Много често арктическите пътни условия се характеризират със изключително сух студ, Гудиар Ultragrip Ice+ разполага с изключително добри конструкция и дизайн, с които успешно помагат на водачите да се справят с тези зимни предизвикателства.
     "Нека бъде ясно, че ние не препоръчваме карането със зимни гуми през лятото, когато условията са коренно различни и изискват напълно различен тип гуми", казва Magnus Lord Arenander от Гудиар. "Въпреки, това такива специфични и специални постижения като това ни изненадват приятно и показват, че често нашите продукти надхвърлят очакванията както в случая с този сензационе пробег.
      Гумите са важна част от живота и комуникациите в Северна Европа, където температурите падат до -40 градуса по Целзий през зимата и тогава използването на висококачествени и надеждни гуми е задължително. Клиента който е изминал 98 000 км с един комплект гуми ежедневно е навъртал повече от 230км и то само отивайки и връщайки се от работа. Това е един впечатляващ пробег за един комплект автомобилни гуми.
      Една от тези гуми се намира в магазина в  Polar Rengas inRovaniemi,Finlandwhere, и всеки койти оска може да я види там защото тя е заела почетно място в шоу рума. Екип на Гудиар вече е изучил гумата по-подробно с идеята да обогати своя опит в постоянно усилие да произвежда още по-добри гуми във бъдеще.
По материали от Гудиар
Публикувано от: Администратор