Забавно изследване по отношението на избора на гуми от Мишелин

09 януари понеделник, 2012

 

Забавно изследване по отношението на избора на гуми от Мишелин

Според проучване на Мишелин проведено в Канада, относно нагласите и поведението на шофьорите, са идентифицирани пет типа водачи:

      "Тревожни шофьори"  /19% от шофьорите/  - на които им липсва увереност зад волана, които си мислят, че останалите водачи са по-непредпазливи. За тях шофирането не е удоволствие. Когато дойде зимата, този тип водачи, се чувстват раздвоени между желанието да си купят качествени зимни гуми (за да гарантират своята безопасност), и желанието да си спестят този разход за гуми. 27% от тях смятат, че цената е основния критерий при пазаруването на зимни гуми.

     "Смелчаци" (14% от шофьорите) - "те обичат екстремните преживявания зад волана и не смятат, че високата скорост може да предизвика катастрофи". Те обичат коите си и се грижат за тех с внимание. Смелчаците са по-активни извън града, 88% от тях използват автомобила си за посещения на приятели и роднини а 31% от тях пътуват само до вилата си. Затова притях износоустойчивостта на гумата е на преден план при търсене и закупуване на гуми.

     "Бързи и уверени" (22% от шофьорите)  - "човек има усещане за контрол когато те са зад волана, но не се притесняват да карат бързо" - Те не се плашат да шофират през зимата, защото твърде често са зад волана. Бързото каране изисква умението за преценка кога да се спре затова при търсене на гуми тези водачи използват като основен критерий късия спирачен път при закупуване на зимни гуми.

     "Предпазливи прагматици"  (24% от шофьорите) - възприемат автомобила като средство за придвижване от точка A до точка Б. Те са предпазливи зад волана и се влияят от препоръките на производителите на автомобилите и на техните механици. Затова 80% от тях извършват всички препоръчителни дейности по своите автомобили за всеки сезон. 41% от "Предпазливите прагматици" при избора на гуми се съобразяват преди всичко от показателите за сцепление като основен критерий за пазаруване на зимни гуми. 

     И накрая "феновете" (21% от шофьорите) - "любов в света на автомобилите които с удоволствие четат специализирана литература и знаят много за харатеристиките на автомобила. Не се плашат от зимно шофиране и участват в зимни спортове. Когато става на въпрос за зимни гуми обръщат повече внимание на външния вид на гумата.

Публикувано от: Administrator