CONTI.eContact - Най-новите гуми за електрически автомобили

07 февруари вторник, 2012

 

CONTI.eContact - Най-новите гуми за електрически автомобили

 
Conti.eContact

     Континентал като производител на гуми започва да произвежда специална гама гуми Conti.eContact предназначени за електрическите автомобили. С тези специфични размери и модели гуми Континентал се опитва да се включи в производството на автомобилни гуми за електромобили които според предвижданията до 2020г ще бъдат около 2,8 млн. регистрирани в световен мащаб. Новите гуми Conti.eContact са пионери в произвоството на пневматични гуми за този разрастващ се пазар.

      През следващите 40 години лимита на CO2 емисии на глава от населението във Великобритания ще бъде драстично намален. Това създава ясна необходимост и стимул да произвеждат по-енергийно ефективни гуми, които да допълват новия дизайн на електромобилите. Continental има за цел да бъде първа и да участва в развитието и утвърждаването на тези автомобили с въвеждането в експлоатация на гумите Conti.eContact,.

      Разработенав сътрудничество с водещите производители на автомобили в Европа, Conti.eContact въвежда нови размери на гумите с по-голям външен диаметър, като на 195/55R20 вместо на традиционния 205/55R16. Тази концепция води до значително намаляване на съпротивлението при търкаляне. По-гъвкавата страничната стена на гумата спомага като резултат за по-малката загуба на енергия, когато се накланя в завой или отскача от неравностите по пътя.

     Инженерите на гумите Континентал е трябвало да подходят по абсолютно нов начин при създаването на Conti.eContact, като в същото време е трябвало да се гарантира, че гумата ще се представя отлично при спиране на мокра настилка. Гумата се отличава с широки надлъжни канали, оптимизирана дълбочината на протектора, плосък контур на профила и гладко рамо и в крайна сметка се е получил един изключителен дизайн на  една изключително ефикасна и с дълъг пробег гума предназначена за пазара на електрически автомобили.

      Уникален дизайн на надписите по страничната стена също така характеризират еднозначно гумата. Логото "BLUECO" е насочена към означаването на серия от гуми разработени с иновативни технологии, специално разработени за нуждите на електрическите превозни средства.

      Гумите Conti.eContact първоначално ще бъдат предназначени за пазара на автомобилни гуми във Великобритания, където вече са подготвени инфраструктурата и станциите за зареждане на електрически превозни средства. Това както и стимулите осигурявани от правителството се очаква да подпомогне по-лесното възприемане на електрическите автомобили и до отдалечаване от традиционните автомоили с бензинови и дизелови двигатели. Conti.eContact ще бъдат налични в размери 125/80R13 и 145/40R13 още от 2012г.

По материали от Continental

Публикувано от: admin