ADAC тестове на летни гуми 2012г.

14 март сряда, 2012

     Гумите - стабилно сцепление и добро качество? - ADAC тества специално за Вас! 

    Немския клуб на автомобилистите ADAC публикува резултатите от тазгодишните тестове на летни автомобилни гуми. За улеснение на потребителите на gumitebg.com  сме адаптирали резултатите от тези тестове на български език. За разлика от други години тази година са тествани гуми от следните три размера:

     Тествани са най-масовите размери използвани в различните класове автомобили, като се започне от ниския клас, през средния и се стигне до SUV автомобилите.

Каква е идеята на ADAC тестовете за автомобилни гуми

     Какво е поведението на гумата на сухи и мокри пътища, сняг и лед, това са характеристики които могат да бъдат определени само в голям брой проведени тестове. След провеждането на тестовете става ясно, че до голяма степен характеристиките на гумите са изравнени и специалистите от ADAC могат само да дадат препоръки за моделите които те са тествали!
     Интензивните тестове на сухи и мокри настилки разкриват безмилостно силните и слабите страни на изпитваните гуми. Показват много точно кой гуми се препоръчват и какво печели или губи водача избирайки една или друга гума за своя автомобил.
В своите предложения от ADAC препъръчват и съветват за един или два модела от които потребителя може да избира сам.
Публикувано от: Даниел Йорданов