Нова зимна гума за пикапи и ванове на Бриджстоун

14 юни четвъртък, 2012

Bridgestone_Blizak_LM32C_small.jpg

       Bridgestone разшири своята гама от зимни гуми с в производство на Blizzak LM-32C предназначени за пикапи и малки микробуси до 3 тона. В сравнение със своя предшественик, LM-18C, новата зимна гума Blizzak LM-32C осигурява значително по-добръ сцепление на сняг, по-добро спиране на мокро и 10% по-висок пробег. Появата на "LM-32C е в отговор на повишеното  търсене на гуми за съществуващите в момента такива автомобили, като в същото време ще се подговят и нови размери гуми за тези автомобили", казва Хосе Енрике Гонсалес, директор "Маркетинг, Продажби и Поддръжка" в Bridgestone Европа.

Дълъг пробег и издръжливост

     Дългия пробег и издръжливост на тези гуми Bridgestone са постигнали чрез разработване на ново каучуково съединение включено в състава на гумите, шарка с посока на протектора и използването на нови олекотени материали при изработката на каркаса на гумите. Новата съвременна каучукова смес с високо съдържание на силициев диоксид, използвана в гумите подобрява сцеплението на мокра пътна настилка, а също така намалява и съпротивлението при търкаляне, като по този начин се удължава пробега на гумите. Проведените вътрешни тестове* на Bridgestone показват, че Blizzak LM-32C осигурява повече от 10% по-дълъг пробег от предшественика си LM-18C, като е намалено с  21% износването на гумите на задвижващия мост. Каркаса на LM-32C разполага с нов олекотен и с по-висока якост пакет от колани и оптимизирана форма, която осигурява висока износоустойчивост специално за използване в лекотоварни автомобили и микробуси.

Подобрено сцепление на сняг и мокро със стабилно управление

     Еднопосочната шарка на протектора, разработена на базата на гумите за леки автомобили Blizzak LM-32, осигурява върхови постижения при движение на сняг и мокра настилка, без да се влошава поведението на суха настилка. Комбинация от подобрените ламелни технологии на Bridgestone се прилага при различните блокчета на протектора, и то под различен ъгъл, за да се увеличи общият брой на зацепващи елементи на гумата за по-добро сцепление на компактен сняг. Голям обем напречни вдлъбнатини генерират големи срязващи снега сили, като по този начин осигуряват силно сцепление на свеж, мек сняг. Те се съчетават с дълбоки надлъжни канали, които осигуряват бързото изтласкване на вода киша което осигурява устойчивост на аквапланинг. подсилените рамена и 3D ламелната технология Bridgestone  в раменните области помога за увеличаване на твърдостта на протекторните блокчета и осигуряват уверено, стабилно управление дори с тежки товари. Тестването на гумите (размер 175/65R14C на Citroen Berlingo) в условията на Европейския зимен климат  в Швеция, показват значителни подобрена тяга и спиране на сняг, както и отлично спиране на мокра настилка. Гумите Blizzak LM-32C, които имат специализираната зимна маркировка M + S  и символ "снежинка", ще бъде на  разположение от 2012 г. в 9 размери, 14-16 инча, серия 60-70, със скоростен индекс  R и T.

*размер 175/65R14C на Fiat Doblo 1.9 TD в напълно натоварване, отпред 950kg/отзад 990kg, на нормални пътища и скоростни магистрали

По материали на Пресцентъра на Бриджстоун

Публикувано от: Administrator