Goodyear Dunlop показа ‘AA’ концептуални гуми на Reifen 2012 в г

15 юни петък, 2012

GD_BluEfficient.jpg Още в първия ден на изложението в Германския град Есен Reifen 2012, концерна Goodyear Dunlop представи две концептуални гуми за леки автомобили. Особеното при тях е, че това са първите гуми с оценка АА според новите етикети за гуми ставащи задължителни за обозначаване на гумите от 2012г. Това означава, че двата представени модела получават максимално възможната оценка А в двете категории за горивна ефективност /съпротивление при търкаляне/  и сцепление на мокро. Гумите са оценени според новото европейско законодателство за етикетиране на автомобилните гуми. Компанията заявява своята дългосрочна цел, да внедри технологиите и каучуковите смеси, използвани при производството на тези концептуални гуми Goodyear EfficientGrip AA и Dunlop Sport BluResponse АА във топ продуктите си от "зелената" линия Goodyear EfficientGrip и  Dunlop Sport BluResponse.
 

     Прототипните гуми, разработени в четири размера, са изрично направени с изследователска и развойна цел и няма да се предлагат за продажба на пазара в настоящия момент. 

     “Гумите АА, които представяме задоволяват най-високите стандарти на Европейския Съюз, дефинирани според новата система за етикиране, чието доброволно прилагане влезе в сила от 1ви юни”, споделя Санджай Кана, изпълнителен директор в Dunlop.” За Dunlop новият етикет е ново предизвикателство да предложим спортна и високоскоростна гума, която също така отговаря на най-високите критерии за етикиране.      Представянето на  SportBluRepsonseAA е доказателство за нашата възможност да се справим с това предизвикателство, съчетавайки спортна гума с високи оценки според европейския етикет.”

     Произвоството на концептуалните гуми с оценка АА се базират на напредналите технологии на Dunlop за гуми за мотоспорт, и постигат оценките АА без да се правят компромиси с  чисто спортните критерии за представяне. Технологията е възможна благодарение на нова каучукова смес в гумата, предназначена да намали загряването. Подобрена  е структурата на протектора и са внедрени нови производствени техники. Детайлите относно разработването на гумата остават поверителни. 

Според новата скала за оценка на етикета, АА гумата на Dunlop постига топ оценки както при горивна ефективност, така и при сцепление на мокро[1].  И двата фактора са от ключово значение в моторните спортове: горивната ефективност позволява на състезателните коли да се движат по-дълго с по-малко гориво; надеждното сцепление на мокро е критично, за да остане колата в състезанието, дори и при тежки дъждовни условия.

Концептуалните гуми "AA" бяха изложени в REIFEN, водещото европейско изложение за гуми в Есен, Германия, от 5ти до 8ми юни. Повече от 600 изложителя от над 40 държави показаха своите най-нови продукти и услуги, свързани с гумите.  Повече от 18 000 експери в областта посетиха изложението. Dunlopще покаже гумата и на емблематичното състезание 24те часа на Льо Ман, където компанията спонсорира множество състезателни отбори.

Стандартизираният етикет за гуми, който ще стане законово изискване на Европейския Съюз през ноември 2012 година, информира потребителите относно 3 ключови параметъра за представянето на гумите: горивна ефективност, сцепление на мокро и нива на външен шум. Външният шум при търкаляне на гумата се измерва в децибели, и се обозначава с една, две или три звукови вълни върху етикета. С една вълна се обозначава най-тихата гума, а с три – най-шумната. Всички гуми ще имат еднакъв етикет.

[1]Гумите са тествани според европейския регламент 1222/2009 и допълнителните правила за прилагане.

По материали предоставени от PR агенцията на Гудиар в София 

и други новинарски източници

Публикувано от: Администратор