Нова зимна гума за микробуси от Бриджстон

22 юни петък, 2012

BRIDGESTONE BLIZZAK LM-32C

van tyres LM32C from Bridgestone
Bridgestone разшири своята гама от зимни гуми за лекотоварни автомобили и микробуси със стартирането на Blizzak LM-32C . В сравнение със своя предшественик, LM-18C, новия ламелен Blizzak LM-32C осигурява значително по-добро сцепление на сняг, по-добро спиране на мокро и повече от 10% по-дълъг пробег.
"LM-32C е в отговор на засиленото търсене на съществуващи размери за микробуси и в същото време ще се допълва с новите размери които изискват новите модели ванове излизащи на пазара", казва Хосе Енрике Гонсалес, директор Маркетинг и Продажби Поддръжка, Bridgestone Европа.

Дълъг пробег и издръжливост

Bridgestone постигна подобрение на пробега и издръжливостта на гумите, чрез използването на нови съвременни съединения, еднопосочна шарка на протектора и нови олекотени материали в конструкцията на гумата.
Новата каучукова смес с високо съдържание на силициев диоксид подобрява както сцеплението с мокра пътна настилка, така и съпротивлението при търкаляне, при което се удължава живота на износване. Тестовете на Bridgestone показват, че Blizzak LM-32C осигурява повече от 10% по-дълъг пробег спрямо своя предшественик LM-18C, намалено с 21% износване на задвижващия мост. При изграждането на LM-32C е използван нов олекотен но с висока якост пакет-колан, както и оптимизирана форма на каркаса, което е довело до повишаване на експлоатационния срок на гумата при използването на автомобила.

Подобряване сцеплението на сняг и мокра настилка със стабилно управление

Еднопосочната шарка на протектора се базира модела Blizzak LM-32 за пътнически автомобили и е предназначена да осигури максимално добро поведение на сняг и мокра настилка, без да се влошава управлението на сухо. Комбинацията от напредналите ламелни технологии на Bridgestone се прилага чрез комбинация между различните блокове на протектора, и под различен ъгъл, за да се увеличи общият брой на зацепващите елементи за по-добро сцепление на компактен сняг.
Голямо количество напречни канали генерират високи снежни срязващи сили, осигурявайки засилено сцепление на свеж, мек сняг. Те се съчетават с дълбоки надлъжни канали, за да се осигури бързото отвеждане на вода и киша, за подобряване на устойчивоста на гумата на аквапланинг. Ребрата и 3D ламелите на Bridgestone технологията в раменните области помага за увеличаване на твърдостта на раменните блокчета за уверено, стабилно управление дори и с тежки товари.
Тестването проведено по пътищата на Швеция в условията на Европейска зима, на гумите (с размер 175/65R14C на Citroen Berlingo), показват значително подобрение теглителните усилия и спиране на сняг, както и подобрено спиране на мокра настилка.
Гумата Blizzak LM-32C, която има зимнa M + S маркировка и символ "снежинка", ще бъде достъпна на пазара през 2012 г. в 9 размера, от 14 до 16 инча, в серии 60-70, със скоростен индекс R и T.
Публикувано от: Administrator