Encopia ER150 - подходящите гуми за електромобил

31 август петък, 2012

Nissan LEAF на дълъг автопоход през 10 държави за 42 дни с гуми Бриджестон Ecopia
Три изцяло електрически Nissan Leaf автомобили са завършили безпрецедентно 12500-километрово пътешествие преминавайки през 10 държави в рамките на 42 дни. 
Това се смята за подвиг защото е най-дългото пътуване, постигнато от такъв вид електромобили за такъв кратък период от време. Това пътуване е извършено с гуми Bridgestone Ecopia EP150, размер 205/55R16 91V.
Това пътуване наречено "Oranje Trophy" започва на 14 юни в Амстердам и заедно с автоколоната от пътуващи спортни фенове с 30 автомобила преминава през Полша и Украйна, където те спират за да подкрепят Холандския футболен отбор на Евро 2012. След това автоколоната преминава през Русия на север към Финландия, през Норвегия, Швеция и Дания, за да завърши в Лондон на 26 юли, по време на откриването на Олимпийските игри.
 
"Пътните и метеорологични условия по време на пътуването варират в широки граници, както можете да си представите, но гумите Ecopia бяха перфектни при мокро и сухо.
Тяхното ниско съпротивление при търкаляне ни помогна да увеличим разстоянието между презарежданията ", казва LEAF водача, Кевин Койман.Автомобилите Nissan Leaf използват технологията DBT CEV за бързо зареждане по маршрута, която се осигурява чрез преносима система монтирана на камион.
Тази технология позволява на електрически превозни средства да презареждат до 80% от своите батерии за по-малко от 30 минути, което осигурява възможност на автомобила с едно зареждане да измине разстояние от 120 до 130 km и общо до 600 км на ден.
През 2010 г. Nissan избра гумите Bridgestone Ecopia EP150 като оригинално оборудване за LEAF, първия в света 100% eлектрически автомобил за масово производство, избран за Европейски автомобил на 2011 година.
Ecopia е екологична гума на Bridgestone, специално разработена да осигурява ниско съпротивление при търкаляне, без да се прави компромис с цялостното поведение на гумата,  включително и безопасност на мокри настилки. Гумата Ecopia EP150 постига намаляване на съпротивлението при търкаляне чрез използване на собствена NanoPro-Tech ™ каучукова смес на Бриджстоун. Намаляването на съпротивлението при търкаляне води до по-голяма горивна ефективност, и в случая при електрическите автомобили до по-икономично използване на енергията на батерията.
"В Bridgestone се гордеем, че имаме участие в това постижение. То показва жизнеспособността на електрически превозни средства за по-дълги пътувания, както и използването им за градско пътуване, както и съвместимостта на Bridgestone гумите Ecopia с електрическите автомобили", казва Герт Мейлеманс,
 старши мениджър на пресцентъра на Bridgestone Европа.

По материали на пресцентъра на Bridgestone Europe

Публикувано от: Администратор