BRIDGESTON печели срещу GEMSTONE

01 февруари петък, 2013

Според информация на пресцентъра на Бриджстон компанията е спечелила дело, за нарушаване на търговската марка, срещу китайски производител на автомобилни гуми.

През март 2010г корпорацията завежда дело за нарушаване на търговската марка срещу китайския производител на гуми Guangzhou Bolex Tyre Ltd, чрез производството и продажбата на автомобилни гуми с името "GEMSTONE"  /скъпоценен камък/, което наподобява името "BRIDGESTONE", което е запазена марка на компанията. Делото е заведено в народния съд в гр.Тянжин. След потвърждаване на твърдението на Bridgestonе за нарушените права, китайската компания Ганджоу Болекс Тайър обжалва решнието в междинния народен съд в Тянжин. През януари 2013г., според Bridgeston  и на тази инстанция се потвърждава първоначалното решение на съда. Съответно съдът нарежда на Guangzhou Bolex Tyre Ltd да спрат производството и разпространението на гумите "GEMSTONE"  /скъпоценен камък/ и да изплатят обезщетение на Bridgeston.

Bridgestone Group е решена да защити своята интелектуална собственост, и ще продължават да предприемат агресивни действия в съдилищата и регулаторните органи за да оспори всяко неразрешено използване или нарушение на търговската марка Bridgestone или друга нейна интелектуална собственост, и ще се противопоставят на всеки опит за продажба на стоки под имена подобни на търговската марка Bridgestone, объркващи потребителите. Тези действия са необходими за защита на потребителите и да поддържат и повишават стойността на търговската марка на Bridgestone.

ПО МАТЕРИАЛИ НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА БРИДЖСТОН

Публикувано от: Даниел Йорданов