Нов завод за автомобилни гуми на Континентал в Русия

10 октомври четвъртък, 2013

Завод за автомобилни гуми на Континентал в гр.Калуга

Continental_tyre_plant_in _Russia      Континентал груп построи нов завод за автомобилни гуми предназначени за леки и лекотоварни автомобили и в Русия до гр.Калуга. Така концерна реализира една инвестиция в размер на 240 милиона евро, като се очаква завода да след пускането му в действие да произважда от порядъка на 4 милиона гуми годишно. Завода в Калуга ще произвежда зимни и летни гуми на трите бранда - Континентал, Гиславед и Матадор. Гумите ще бъдат предназначени както за първоначално вграждане така и за вторичния пазар и ще включват голямо разнообразие от размери използвани в момента в Русия.

    През месец януари са проведени първите тестове на оборудването и се очаква редовното производство на автомобилни гуми да стартира през октомври 2013г. В момента в завода работят 200 човека, като се очаква до края на 2013г те да нарастнат до 400.        Първоначално в завода се планира да се произвеждат 4 милиона гуми годишно които в последствие да стигнат 16 милиона бройки. По този начин в края на 2014г се очкава заетите работници в завода да достигнат 800 човека.

     Избора на гр.Калуга не е случаен, тъй като там съществува отраслово струпване. И по този начин се цели Континентал да се се приближат още повече към своите клиенти - водещите автомобилопроизводители и още през тази година компанията да предложи на своите партньори в Русия широка гама от своята продукция.

Continental testove gumi Russia

     По материали на пресцентъра на Continental

Публикувано от: Даниел Йорданов