ContiSportContact 5 е победителят в теста на списание AutoBild

21 май вторник, 2013

ContiSportContact 5 е победителят в теста на списание AutoBild sportscars

ContiSportContact 5 победи седем съперника. Евтините китайски гуми отново се провалят на теста – стойностите върху етикета на ЕС за обозначение на гуми с въпросителна

tires;ContiSportContact5

При теста на летни гуми на списание AutoBild sportscars ContiSportContact 5 зае най-високото място на стълбицата и спечели названието „образцова“. 

  Редакторите акцентираха преди всичко на „образцовата управляемост върху мокра и суха настилка“, “перфектната точност на управление“ и „изключителните резерви от безопасност при аквапланинг“.Тестов автомобил на редакцията на списанието беше „Мини Джон Купър уъркс купе“ с гуми размер 225/35 ZR 18. 

       ContiSportContact 5 е гума за спортни автомобили от всички категории – от компактен клас до луксозни автомобили. Continental предлага спортни гуми с размер 17 и 18 цола и номер на профила от 50 до 35, одобрени за скорости до 300 км/ч.
     Редакторите отново включиха в теста и евтини гуми на китайски производител. Списанието посочва, че е добре да се избягват такива продукти, освен ако не пътувате само при хубаво време. „Евтината китайска гума има проблеми при спирането“. Данните върху етикетите на ЕС за обозначение на гуми също са подложени на критика: „Явно не всички производители се придържат към правилата“, констатираха редакторите при теста на експлоатационните характеристики на мокър път.
 
Според съобщение за медиите от пресслужбата на Континентал 
Публикувано от: Даниел Йорданов