Ханкок разширяват своите производствени мощности в Европа

30 май четвъртък, 2013

Ханкок обявяват допълнителни инвестиции в Европейския си завод за производство на автомобилни гуми

Hankook-tires-factory-expannsion
      В съвместно изявление направено от представители на Ханкок и Унгарското правителство са заявени бъдещите планове на производителя на автомобилни гуми във връзка с допълнителните ивестиции на фирмата в Европейската и производствена база, разположена на около 60 километра от столицата Будапеща. В съответствие с нарасналото търсене на гуми Hankook в Европа, производителят ще продължи да увеличава производствените мощности в Европа, като една от ключовите области за фирмата.
      Новата производствена единица, на стойност 313 милиона евро, ще осигури над 950 работни места, като увеличи обема на производство в Европа и то ще достигне до 17 милиона гуми годишно.
      След приключването на проекта инвестициите от страна на Hankook в Унгария ще достигнат 880 милиона евро. Строителството ще започне през юни 2013г, а произвоството на гуми се очаква да стартира в средата на 2014г като се очаква да достигне пълния си капацитет през 2015г.
       След първоначалното отваряне на завода за автомобилни гуми в Унгария през 2007г, няколко милиона автомобилни гуми са произведени в супермодерната европейска фабрика на Hankook, които са предназначени предимно за европейския пазар.
        Докато през 2010г в европейския завод на Ханкок са произведени 6 милиона гуми , през 2011г тяхното количество нараства на 9 милиона и достига до 12 милиона автомобилни гуми през 2012г.
        Завода на Ханкок, Rácalmás в Унгария, в момента произвежда гуми за леки автомобили, джипове и лекотоварни автомобили в различни модели и размери. Най-голяма част от това производство се пада на производството на радиални гуми за леки автомобили, като благодарение на нарастналото признание за високото качество на продукта на Ханкок, гумите от високо скоростния сегмен /UHP/ показват тенденция за увеличаване на обема, което е един добър показател за качествата на гумите Ханкок.
      Завода произвежда и гуми за първоначално вграждане които директно се доставят на Volkswagen - груп, Hunday и KIA, което от своя страна е още едно доказателство за добрите производствени стандарти на Hankook. Очаква се доставките на гуми от премиум сегмента за първоначално вграждане да започнат в края на 2013 година
        "Ние сме щастливи днес,  да обявим плана за изграждане на третата фаза от разширяването на нашата Европейска фабрика.", казва Seung Hwa Suh, заместни-президент на Hankook и главен изпълнителен директор на Hankook Tire. "Като ключов инвеститор в Унгария и важен играч на пазара на европейската автомобилна индустрия, ние ще продължим да проучваме възможностите да отговорим на нарастващото търсене на нашите потребители, като предлагаме използването на най-съвременните технологии в произвоството на автомобилните гуми."

По материали на пресцентъра на Ханкок

Публикувано от: Даниел Йорданов