Мазерати и новия Quattroporte ще карат с гуми Continental

03 юни понеделник, 2013

Мазерати ще използват спортните гуми на Континентал за първоначално вграждане в своя автомобил  Quattroporte

       Според официално съобщение на пресслужбата на Continental-tyres, италианския производител на спортни автомобили Мазерати, одобри за първоначално вграждане  на своя автомобил Quattroporte, гумите ContiSportContact 5 P.
       Първите шест монтажни размера ще бъдат от 19" до 21", одобрени за скорости до 320км/ч.
      Това е първото одобрение, което Континентал като производител на автомобилни гуми, получава от производител на расови спортни автомобили. Мазерати ще използва шест размера гуми от 19 до 21", което ще зависи от типа на двигателя и оборудването на автомобила.
  ContiSportContact 5 P е високо-технологична спортна гума на Континентал. Гумите, произведени специално за Quattroporte ще бъдат маркирани с буквите "MGT", за да се избегне объркването с други гуми от същата серия. Гумите за спортните автомобили произведени в Модена са одобрени за скорости до 320 км в час. 

      ContiSportContact 5 P е най-спортния, високотехнологичен модел гума, създаден от Continental. Разполага с асиметрични ребра и отместени блокчета на протектора, произведени в различни версии за предната и задната ос с помощта на каучукова смес, с високо съдържание на силициев диоксид, тези гуми са на разположение за джанти с размери от 18 до 23-инча, и с ширина от 225мм и нагоре в сериите 40, 35, 30 и 25. Continental доставя на водещите автомобилни производители тази гума, като оригинално оборудване за техните спортни модели автомобили от висок клас, а видни тунинг компании и спортни производителите на автомобили също могат да разчитат на гумите ContiSportContact 5 P произведени в Хановер.

     За всичките модели Quattroporte, Мазерати са одобрили по два размера гуми от 19, 20 и 21 цола. За да се гарантира, че отличните динамични характеристики на автомобила ще бъдат предадени с максимална прецизност на пътя, от Мазерати ще монтират различни размери за предната и задна ос. Италианският автомобилопроизводител ще монтира 19 цоловите гуми на стандартните автомобили, а автомобилите с по-висока мощност на двигателя ще бъдат оборудвани с 20 и 21 цоловите гуми.
tyres_ContiSportContact5P;maserati_Quattroporte

по материали на Континентал

Публикувано от: Даниел Йорданов