Гумите на Пирели на изложението във Франкфурт септември 2011г

07 декември сряда, 2011

Гумите Pirelli на изложението във Франкфурт

 
Най-новото предложение на Пирели гуми за електромобили- тесни гуми и високи

 Според последните новини от Пирели техните гуми са се оказали хит на автомобилното изложение във Франкфурт, като се оказа водещ участник на щандовете на водещите автомобилни производители и еталон за производител на гуми на най-добрите производители на автомобили. След две години неучастие, Пирели се завръща към традиционното изложение във Франкфурт със гумите си P Zero, Cinturato и Scorpion – първокласни гуми които не се свързват само с добрите си мощностни показатели но все повече стават синоним на устойчивост и безопасност качества които Pirelli гарантира благодарение на придобития си богат опит и най-съвременни технологии с които разполага.

      На тази международна изложба където беше показано всичко най-ново и съвременно при автомобилите, Pirelli акцентира върху гуми които предлагат стилен, оргинален дизайн с екологични и технологични решения. Cinturato P1" Special Edition" която със своя дизайн напомня за средата на 20 век (като на известните Изота Фрачини) и тяхното изпълнение е израз на съвременните технологии и стабилност на Cinturato. С 21“ джанти и различни размери за предната (125/60 R21) и задната (145/50 R21) ос, Cinturato P1" Special Edition " е резултат на технологическото партньорство на Pirelli със един от гигантите на автомобилната индустрия и ще бъдат поставени на концептуален автомобил който беше показан първо на пресата и след това на широката публика. От 15 септември, всички гуми на Pirelli ще се играят водеща роля в автомобилите на Астън Мартин, Ауди, BMW, Даймлер, Ягуар, Ламборгини, земя Роувър, Ферари, Мазерати, Порше, Волво и Фолксваген. Флагманските и спортните модели на немската изложба разчитат на производителността и надеждността на P Zero, гума от най-висок клас, разработена от изследователите на Pirelli за подпомагане и подобряване на производителността на автомобила, като в същото време предлага все по-високи нива на удоволствие от шофирането и безопасността. Като пример за сътрудничество и засилено партньорство между Pirelli и Porche може да се даде монтирането на PZero, (отпред 245/35 ZR20 (91Y), задни 295/30 ZR20 (101Y)) като гума за първоначално вграждане на новата Carrera 911. Мощността и технологията на Pirelli ще присъстват също и в турбо версията на Carrera която ще бъде стартирана през следващите месеци.

      Във Франкфурт се вижда и потвърждението на дългогодишното партньорство между Maserati и Pirelli. Трите символа на Мазерати: GranTurismo MC Stradale, GranCabrio и Quattroporte GTS, също са оборудвани с гуми на Pirelli.  Мазерати с гуми на Пирели P ZERO на изложението във Франкфурт 2011г

       Също така гумите на Pirelli са част от стандартното оборудване на всички автомобили Ламборгини /Lamborghinis/: на щанда си във Франкфурт производителя от Sant'Agata Bolognese показа най-новия си супер автомобил оргинално екипиран с гуми на Pirelli. Bentley също предостави одобрение гумите на Pirelli да бъдат оргинално вграждани във почти всички флагмански модели на производителя и по-специално Continental GTC Convertible, който направи своя световен дебют на изложението. 

    Ferrari and Jaguar също разчитат на мощта и технологията на Pirelli гумите. P Zero е одобрена за монтиране на новия Spider 458 също така новия Jaguar XKR-S е снабден с P Zero Corsa. Групата на екологичните /зелени/ гуми на Pirelli също бе добре представена на изложението във Франкфурт: опазването на околната среда и увеличаване енергийната ефективност са характеристиките , гарантирани от Cinturato P1, Cinturato P7 и Scorpion Verde показани на щандовете на водещите автомобилни производители. Новото BMW 1 е екипирано със Cinturato P1 (195/55R16) и Cinturato P7 (205/55R16). Pirelli P Zero, Cinturato P7 и Scorpion Verde са оргинално вградени и в автомобилите на Даймлер. Новата B-classa е екипирана със Cinturato P7 (225/45R17 91V), P Zero за различните CLS версии, S500 и CL500. Scorpion Верде гумите с различни размери са оригинално монтиранина Daimler M-Class. Pirelli консолидира своята роля като технологичен партньор и на други важни немски производители на автомобили, Volkswagen и Audi. Volkswagen Golf е оборудван с Pirelli P Zero (235/35ZR19 (91Y), докато новото Audi Q3 използва 17" (235/55R17 99V) и 18" (255/45R18 99V) Scorpion Verde и 19" ( 255/40R19 100Y) P Zero. Volvo също предоставя одобрение за първоначално вграждане на гумите Pirelli на своите автомобили: P Zero Rosso и Scorpion Zero Asimmetrico за оргинална екипировка на XC60, XC70, XC90, V70 и S80. Последните Land Роувърс също разполагат с гуми Pirelli за оргинално вграждане. Pirelli също така е част от автомобилите на бъдещето, които бяха показани във Франкфурт. Повечето от показанитеавтомобили с футуристичен дизайн и концептуални автомобили са оборудвани с гуми Pirelli

    

  Статията е написана по материали на Pirelli и с любезното съдействие на техните представители в България.

Публикувано от: Pirelli.com