Скорост и жега на пистата в Словакия

11 юни вторник, 2013

Скорост по време на жега...

Hankook tires in the Slovakiaring       В едно състезание, проведено в най-горещия уикенд до момента за сезона, Ханкок и звездите на SoperstarWorld GT Sprint International се заеха с трудната задача да укротят пистата Словакияринг. Високите температури, грубият асфалт и взискателните характеристики на високоскоростната писта в близост до Братислава, бяха основните предизвикателства, както за гумите, така и за състезателните автомобили и екипите. 
     Гумите на Ханкок Ventus Race още веднъж доказаха своята ефективност и дадоха възможност на пилотите да карат по ръба на възможностите. Високите температури на силно техничната писта, достигащи  45 градуса по Целзий, направиха състезанието  изключително вълнуващо и затрудниха качването на пилотите върху подиума. В комбинация със силно абразивната повърхност на пистата това води до силно термично и механично натоварване на гумите. Предизвикателства на които сликовите гуми Ханкок противопоставиха, непрекъсната висока надеждност и безопасност - факт признат и от най-добрите пилоти.... 

Лиуци (Мерцедес) и Бертон (БМВ) разделиха победата в SuperStar Word на  пистата SlovakiaRing.

  При първото състезание Мерцедес доминираха на пистата, като на първо и второ място финишираха съответно Лиуци и съотборника му Томас Биаджи, докато Бертон остана извън челната тройка.
Hankook-tires-Berton-BMW-on-Slovakiaring
     При второто състезание Бертон получи намигване от съдбата в една вълнуща гонка, Лиуци отпадна рано от състезанието, поради механична повреда, която доведе до пламъци под колата и пълното спиране. Последва излизане на кола на сигурността, което Бертон превърна в свое предимство и след рестартиране на състезанието получи комфортна преднина. Второто място спечели Томас Биаджи в изключителна битка с Джани Морбидели от Ауди.
     Следващия кръг на SUPERSTARSWORLD ще се проведе на 22 и 23 юни на пистата Золдер в Белгия.

По материали от Пресцентъра на Ханкок тайърс

Публикувано от: Даниел Йорданов