Гари Пафет с първа победа в DTM за сезон 2013

19 юни сряда, 2013

Първа победа за сезона на Гари Пафет пред 65000 фена на пистата Lausitzring

hankook_tyres_Gary_Paffet
      DTM и техния изключителен доставчик на гуми Hankook направиха идеалният състезателен уикенд. След вълнуваща квалификация в събота зрителите наблюдаваха вихренно състезание в неделя, в което изключително значение имаше тактиката за смяната на гумите.
    Четири от петте най-бързи състезатели започнха състезанието с новата опционална гума на Ханкоок, коeто им даде възможност за няколко по бързи обиколки преди излизането на кола за сигурност на пистата. Другите състезатели започнаха състезанието със стандартната "сликова" гума и по-късно смениха с Hankook Ventus Race Plus плюс за да компенсират загубените си позиции.
     DTM феновете трябва да видят спиращи дъха дуели и зрелищни изпреварвания. По време на състезанието състезателите бяха подкрепени с обичайното високо ниво на сцепление и  последователност на поведението както на Hankook prime така и опционалните гуми. 
     Мерцедес-Бенц отново се върнаха на пътя на успеха. След превъзходното изпълнение Гари Пуфет постигна не само своята първа победа в DTM за тази година на пистата в Лаузиц, но това е и първата победа на  производителя от Щутгарт.
      След като започна от второ място британеца поведе веднага след старта и се задържа на първото място през цялото състезание. След дълго възстановяване, Майк Рокенфелер завърши на второ място като се възползва от хитрата стратегия за смяна на гумите на своя екип. След като стартира със базовата сликова гума на Ханкок Ventus Race, състезателя от Ауди скоро се възползва от опционалната гума на Ханкок Ventus Race Plus която го изкачи до второто място в състезанието. Класиралият се на трето място, Кристиян Виеторис /Мерцедес-Бенц/, печели своя втори подиум през този сезон.
     Най-бързия пилот от квалификациите Робърт Уискенс, се класира на четвърто място, и въпреки, че три обиколки преди края изоставаше, успя да изпревари състезателя преди него.
     След края на състезанието Гари Пафет споделя: "С опционалните гуми, успях да се вмъкна в една празнина при старта, но натоварих силно гумите и поради тази причина се наложи да ги сменя с базовите сликови гуми. Благодарение на това успях да се наложа над  
Майк Рокенфелер, който изкара цялото състезание с опционалните гуми на Ханкок. Великолепното представяне на колата със сликовите гуми в квалификациите, това беше ключът към успеха на цялото състезание." 
     Майк Рокенфелер (Audi): "След старта, ние загубихме малко време с базовата сликова гуми, но след това, опционалните гуми се представиха много добре. Бих се радвал да направя още няколко обиколки с тях, но след дългия престой, ние се върнахме отново към базовите сликови гуми от съображения за безопасност. От шестото място на стартовата решетка до второто на финала, постигнахме максималното от това състезание. "

По материали на пресслужбата на Ханкок

Публикувано от: Даниел Йорданов