Континентал още веднъж одобрени от Ауди за оригинално вграждане

09 юли вторник, 2013

Ауди отново одобри Континентал като доставчик на гуми за първоначално вграждане в своите автомобили

Летни гуми одобрени за A3, A6 Allroad, A7, A8 и RS6 Quattro

Ауди избра за своите автомобили, спортни гуми с високи нива на безопасност

ContiSportContact 5P за Audi

     На 2 юли 2013г, в Хановер Ауди обявиха официално, че летните гуми от серията ContiSportContact 5 са одобрени за първоначално вграждане в моделите А3 и флагмана на производителя Ауди А8.
     В допълнение на това, от началото на следващата година,  с гуми за първоначално вграждане ContiSportContact 5P ще излизат от завода и моделите  A6, A6 Allroad, A7 и RS6 Quattro.

    Общо са предвидени пет размера от тези гуми, за монтиране на джанти от 19" до 21". От заводите на Ауди автомобилите ще излизат с оргинално монтирани гуми на Continental, като гумите ще бъдат маркирани с означението "AO" (Ауди оргинална част“), а в бъдеще такива гуми могат да бъдат поръчвани при дилърите на Ауди и от търговците на автомобилни гуми.
     Гумите за модела Ауди RS ще бъдат маркирани с означението "RO1".
  От Audi одобриха гумите ContiSportContact 5P в размери 255/40R19, 235/35R19 и 285/30R21 за първоначално вграждане в моделите A6, A7 и Audi Quattro RS6. А за Audi A8 и Audi A6 Allroad бяха одобрени гумите ContiSportContact 5P в размери 255/45R19 и 255/40R20.
  И двете гуми са специално създадени за бързи и мощни автомобили.  
    Това признание отново подчертава лидерството на Continental, на пазара за оригинално автомобилно оборудване в Европа. През изминалите няколко години, базираният в Хановер проиводител на гуми устойчиво държи около тридесет процента от пазара и стремежът на Continental ще бъде да затвърди лидерската си позиция. Освен двете серии гуми за спортни автомобили, Continental произвежда също и гуми за всички други автомобилни сегменти, включително и такива с ниско съпротивление при триенето, и специални гуми за електрически, и хибридни автомобили. 

ContiSportContact-5P-original-equipment-for-Audi

По материали на пресцентъра на Континентал

Публикувано от: Даниел Йорданов