MICHELIN Pilot Sport R

10 юли сряда, 2013

MICHELIN Pilot Sport R - Новата гама гуми за състезания на асфалт

     Във връзка с новите разпоредби на ФИА Европейски рали шампионат (ERC FIA), Мишелин пусна на пазара нова гума за състезания на асфалт. Тази нова, рационална и икономически ефективна гама гуми - MICHELIN Pilot Sport R, се състои само от четири изключително гъвкави и конкурентни гуми. Тези четири нови гуми се възползват от преимуществото на уникалната асиметрична шарка на протектора, която е проектирана така, че да се представя добре, както на мокри така и на сухи настилки.

Гумите от гамата MICHELIN Pilot Sport R са семпли, конкурентни и икономически ефективни

     В рали Ypres /27-29 юни/, MICHELIN дебютни с четири нови гуми, специално предназначени за асфалтови ралита.
     В основата на стратегическите изследванията и развитието на компанията е залегнала концепцията на Мишелин за тотална производителност. Тази концепция, която има за цел да достави максималната възможна ефективност на една гума - позволи на френския производител да замени, сега съществуващите шест мощни гуми от гамата за ралита на асфалт, с четири нови гуми, всяка от които е сътворена, чрез използването на куп нови технологии.

Michelin-pilot-sport-R-range
     Проектирани да работят в по-широк работен диапазон, гумите от серията MICHELIN Pilot Sport R  използват нова шарка на протектора и изключително гъвкава каучукова смес. Тези гуми изключително опростяват нещата за пилотите що се отнася за стретегия при избора на гумите.

Нова, асиметрична шарка на протектора, която е еднаква както за гумите за сухи, така и за тези за мокри  условия.

     В съответствие с новите изисквания, шарката на протектора, разработена от MICHELIN е уникална и за четирите гуми от серията MICHELIN PILOT Sport R
    По силата на своето съотношение от 23% за мокро/сухо, този уникален дизайн позволява на гумите да се представят добре както в сухи условия, така и в дъжда.
     Ползвайки се от опита, придобит в FIA World Rally Championship (WRC), MICHELIN правят гумите от серията с асиметричен, еднопосочен протектор с характерни вътрешни и външни рамена.

вътрешното рамо нарочно е лишено от канали за да максимизира сцеплението и спирането на сухи настилки
 
По-голямото закръгление на външното рамо осигурява оптимално   контактно налягане за по-голямо сцепление в завоите

Нова по-гъвкава конструкция на гумите, за по-добро справяне с неравни терени

     Протектора на новата MICHELIN PILOT Sport R10 и R20 гуми предлага 13% повече контактната повърхност, което означава, че 3.5% повече каучук контактува с пътя за да се гарантира   максималното възможно сцепление.
     Този по-гъвкав дизайн осигурява по-добро усвояване на неравностите, в резултат на което се увеличава контакта със пътя.
    Новите гуми са по-леки от предшествениците си, като теглото на всяка е намалено със 7% и е  постигнато тегло 9.7кг.

По материали от пресцентъра на Мишелин

Публикувано от: Даниел Йорданов