Вредщайн Wintrac Xtreme S - зимна гума с най-високо качество

06 август вторник, 2013

Безопасност и прецизно управление при всякакви пътни условия, постигнати чрез използване на последните модерни технологии.

zimni-gumi-Vredestein-Wintrac-Xtreme-S      Концерна Аполо-Вредщайн представят своята последна високоскоростна зимна гума: Wintrac Xtreme S. Гумата Wintrac Xtreme S е проектирана в тясно сътрудничество с италианската дизайнерска фирма Джуджаро; партньорство което осигури успеха на такива гуми като  Ultrac Sessanta и Ultrac Vorti. За да отпразнуват това петнадесет години сътрудничество, представянето на гумата Wintrac Xtreme S ще бъде направено в Торино, който е градът на Italdesign Giugiaro и е център на италианската автомобилна промишленост.
gumi-vredestein-wintrac-xtreme-s

Vredestein Wintrac Xtreme S

     Като наследник на Wintrac Xtreme, гумите Wintrac Xtreme S са проектирани да се преборят със суровите условия в най-студения сезон - зимата. Превъзходното сцепление и прецизност при управление прави гумите Wintrac Xtreme S изключително безопасни на сняг, лед и киша, както и при мокри и сухи студени настилки. Технологията за вътрешно ламелно заключване(ISLT) на гумата е на още по-високо ниво, което гарантира, че Wintrac Xtreme S ще продължава да бъде много стабилна и при максимална скорост. Производството на гумите със скоростен индекс Y ги прави подходящи и за най-бързите коли в света (до 300 km / h ). 

     Като допълнение към отлично представяне на сняг и киша и нейната пригодност за високи скорости, тази зимна гума е проектирана с Giugiaro и осигурява високо ниво на стил. Оттук е и добавката в нейното наименование Wintrac Xtreme S.

     Впечатляващо представяне на сняг, лед и киша отлично сцепление и реакции на волана при сняг, лед и киша. Това са ключовите характеристики на Wintrac Xtreme S. Оптималното задвижване и сцепление са осигурени с голям брой ламели на протектора в два вида: Централните блокчета на гумите имат прави ламели за максимално сцепление и по-къс спирачен път върху сняг и лед, а зигзагообразни ламели в раменете  на гумата гарантират превъзходно управление на хлъзгави повърхности. Протектора на гумите Wintrac Xtreme S има два допълнителни широки надлъжни канали. В комбинация с V-образните канали в стабилната централна част на гумата, се осигуравя ефикасен дренаж и оптимално сцепление на мокри повърхности. В допълнение към добре познати M + S означения, гумите Wintrac Xtreme S имат също и символа три заснежени планински върха / "Three Peak Snowflake"/ , което позволява гумите да бъдат продавани като зимна гума по целия свят.

     Максималната управляемост на зимни пътища без сняг прави  Wintrac Xtreme S най-добрите гуми за тежки условия в най-студения сезон. Използването натехнологията за вътрешното заключване на ламелите (ISLT) гарантира, че гумите са изключително стабилни при пътуване в дъжд и сняг.
     Тази технология увеличава твърдостта на ламелите, например при смяна на лентите или в завои. Тъй като ламели те се заключват заедно при натиск, в раменете и центъра на протектора на гумата се осигуряват стабилна блокове. Това от своя страна осигурява много по-добро усещане на управлението и по-точен отговор на завъртането на волана. Накратко, технология гарантира високо ниво на стабилността на управление и поддържане на посоката при всякакви условия.

Ниско съпротивление на търкаляне и дълъг пробег

   Каучуковия състава на протектора включва подобрена полимерна смес с оптимизирана система за смесване. В комбинация с новото поколение "силан"  значително се увеличава живота на гумата и се осигурява много километри комфортно шофиране. Освен това, уникалната комбинацията на каучуковите смеси на протектора, значително се намалява съпротивлението при търкаляне на гумата.

Premium Styling от Vredestein

     Гумите Wintrac Xtreme S са разработени в тясно сътрудничество с различни известни партньори в автомобилната индустрия. В допълнение към Italdesign Giugiaro, които участваха в дизайна на симетричния с посока протектор на гумите, Vredestein също така си партнира и с други първоклайсни дизайнерите на автомобили като Carlsson, HAMANN и Mansory.
     Дългогодишният опит на Apollo Vredestein и сътрудничеството с тези първокласни дизайнери на коли води до смесването, на най-модерните съвременни технологии с известните Аполо Vredestein характеристики на безопасност, в Wintrac Xtreme S. Като резултат от това смесване гумата отговаря и на най-високите изиствания, които се прилагат към гумите от  високия сегмент.

По материали на тайър нюз

Публикувано от: Даниел Йорданов