Нови зимни гуми от Пирели за сезон 2013-2014

12 август понеделник, 2013

За настоящия зимен сезо 2013-2014г Пирели пускат нова зимна гума SottoZero трето поколение /Serie 3/

Гумите са представени на широката публика през месец март 2013г. на шоу спектакъл проведен в Австрийските Алпи, на който са присъствали и 400 от най-големите дълъри на автомобилни гуми в Европа. На представянето е присъствал също така и известния автомобилен състезател от Формула 1 Жан Алези.
zimni-gumi;Pirelli-SottoZero3

Новите гуми на Pirelli Sottozero 3 са зимни гуми от UHP сегмента и за предназначени за автомобили от премиум-клас със средни и мощни двигатели според пресъобщението на Пирели.

Според специалистите от Пирели тези гуми са създадени за да подчертаят спортните качества на автомобилите за които са създадени и в тази връзка е използвано сътрудничествота на най-големите автомобило производители при проектирането на гумите. Поради тази причина, гумите могат да бъдат спокойно монтирани и на най-бързите спортни автомобили.

Гумите са тествани в суровите зимни условия на Швеция, Финланция и Нова Зенландия.

"Качествата, които са били необходими за зимните гуми преди 20 години, сега нямат никакво значение -споделят инженерите на Pirelli по време на представянето. -В миналото се наблягаше най-много на характеристиките при каране на сняг,а всички останали параметри не са имали съществено значение. Сега, зимните гуми трябва да бъдат еднакво добри при каране върху всякакви пътни настилки- утъпкан, рохкав и топящ се сняг, лед, сух и мокър асфалт, и т.н. "

По материали на пресцентъра на Пирели

Публикувано от: Даниел Йорданов